Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Transatlantik'e girmezsek yılda 5 milyar $ kaybederiz

Düzenleyen:
'Transatlantik'e girmezsek yılda 5 milyar $ kaybederiz

Ekonomi Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan; dünyada bölgesel serbest ticaret anlaşmalarının giderek arttığını, Türkiye'nin kaybetmemek için bu denklemler içerisinde yer alması gerektiğini söyledi.

İSO'nun "Yeni Nesil Ekonomik Diplomasi" konferansında konuşan Bahçıvan, "AB ve ABD, dünya ekonomisinin yüzde 40’ını, küresen ticaretin ise üçte birini oluşturuyor. İki bölge arasında Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı ivme kazanıyor. AB'ye tam üye olamadığımız için bu anlaşmanın dışındayız. Dolayısıyla Gümrük Birliği’nde yapılacak revizyonla Türkiye’nin üçüncü ülkelerle ticaretinde mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbir alınmalı. Söz konusu anlaşmaya taraf olamazsak, bunun ülkemize yıllık maliyeti 5 milyar doları bulacak. Dünya ticaretini derinden etkileme gücüne sahip bu anlaşma, gümrük vergilerinin sıfırlanması, iki taraf arasında iş yapmayı zorlaştıran engellerin kaldırılması yönünde iş birliklerini öngörmektedir" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...