Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nafakaya ‘hizmetçi’ İPTALİ!

Düzenleyen:
Nafakaya ‘hizmetçi’ İPTALİ!

Ekonomi Haberleri

Yargıtay, kocasına ‘Bana hizmet edeceksin’ diyen kadını suçlu buldu. Boşanan kadın bu sözü yüzünden 24 bin lira tazminat ve nafakayı da kaybetti.

EBRU KARATOSUN ANKARA

Yargıtay’a kadar akseden ilginç boşanma olayı 2011’de Aksaray’da başladı. Kübra B. şiddetli geçimsizlik sebebiyle eşi Ümit B.’ye boşanma davası açarak aylık bin TL tedbir nafakası ve 50 bin TL’de maddi ve manevi tazminat talep etti. Yerel mahkeme dava sonunda çiftin boşanmasına ve Ümit B.’nin Kübra B.’ye 24 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Ancak hüküm, Ümit B. tarafından temyiz edildi ve konu Yargıtay’a geldi. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, “Kocanın tamamen kusurlu olduğu kabul edilmişse de, yapılan soruşturma ve toplanan deliller kapsamında kadının kocasına karşı ‘bana hizmet edeceksin’ şeklinde sözler söylediği ayrıca eşine şiddet uyguladığı tespit edilmiştir. Bu halde her iki tarafında aynı oranda kusurlu olduğu, dolayısıyla maddi ve manevi tazminatın bu durumda doğru olmayacağı belirlenmiştir” denildi. Yargıtay’ın bozma kararına karşın yerel mahkeme ilk kararında direndi. Bunun üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na geldi. Kurul, yerel mahkemenin direnme kararını bozdu. Böylece karar kesinleşmiş oldu. Yerel mahkeme yeniden yapacağı yargılama da çiftin boşanmasına, Kübra B. hakkında da herhangi bir tazminat ödenmemesine karar verecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...