Fırtına sürüyor

Düzenleyen:
Fırtına sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’ye ateş açan terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG mevzilerini Fırtına obüsleri ile top atışıyla yerle bir ettik. İki günde 57 terörist öldürüldü

Türkiye, terör örgütü YPG’ye iki günde ağır darbe vurdu. Önceki gün Türkiye topraklarına ateş açılması üzerine angajman kuralları çerçevesinde Suriye’deki YPG mevzileri bombalanmıştı. Dün de Maranas bölgesindeki YPG militanlarının, Kilis Akçabağlar üs bölgesine ateş açması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) terör örgütüne gerekli cevabı yeniden verdi. İstihbarat birimlerinin de PKK’nın Haseke üzerinden Nusaybin ve Cizre’ye silah soktuğunu tespit etmesinin ardından da TSK, Fırtına obüsleriyle bölgeyi top atışına tuttu. İnsansız Hava Aracı’ndan (İHA) alınan görüntüler değerlendirilerek Haseke bölgesindeki YPG mevzileriyle birlikte, Halep yolundaki sınıra 23 kilometre uzakta bulunan Deir Cemal kasabasındaki teröristlerin mevzileri hedef alındı. Sadece sabahtan öğlen saatlerine kadar 50’ye yakın top atışı yapıldı.
MİNİĞ YERLE BİR OLDU
Obüs topları, YPG’nin muhaliflerden aldığı ve Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıktaki Miniğ Hava Üssü’nün bulunduğu bölgeyi de hedef aldı. Hava üssü top atışlarıyla yerle bir olurken, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Cephetu’ş Şamiye’nin Azez’deki Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, “29 militan öldü, çok sayıda örgüt üyesi de yaralandı. Sabah başlayan top atışları öğleden sonra da devam etti” dedi. TSK’nın önceki gün yaptığı bombardımanda 38 militanı ölen PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG, iki günde 57’ye yakın militanını kaybetti. Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada YPG mevzilerinden ateşe karşılık verildiği kaydedilirken, “Ateş açıldığı sürece bombardıman devam edilecek” denildi. 
ABD’DEN 2 AÇIKLAMA
 Bu arada Türkiye’nin YPG’ye vurmasının ardından ABD’den iki açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, “Suriyeli Kürtlere ve YPG ile bağlantılı diğer güçlere, ülkedeki karışık durumdan istifade ederek yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmayın çağrısında bulunduk. Türkiye’den de Münih’te saldırıların durdurulması yönünde alınan karara uymasını bekliyoruz. YPG’yi bombalamayın. Her iki tarafı da; ortak düşman DAEŞ’e odaklanmaya teşvik ediyoruz” dedi. Türk ordusunun YPG’yi vurmasıyla ilgili ikinci açıklama ise ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’dan geldi. Biden’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu aradığı ve Türk ordusunun bombardımanı durdurmasını istediği bildirildi. Davutoğlu ise Biden’a 3 önemli maddenin altını çizdi: Terör örgütü YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Koridoru tekrar kırma çabalarında bulunmayacak. Miniğ Havaalanı’nı Türkiye’ye veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...