Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O bir modern akıncı

Düzenleyen:
O bir modern akıncı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İnternette Malkoçoğullarının isim babası Malkoçbey’in türbesinin harap fotoğraflarını görünce dayanamayıp Bulgaristan’a giden Birdal Kanmış, türbeyi restore etti.

Yedi Kıta Dergisi bu sayısında Tırnova’da ünlü Akıncı Malkoç Beyin türbesini bulup restore eden bir İngilizce öğretmeninin hikayesine yer veriyor. Birdal Kanmış tarihe meraklı, çok okuyan bir hoca. Malkoçoğullarının büyük dedesi Malkoç Beyin türbesinin perişan halini haber alınca atlayıp Bulgaristan’a gidiyor ve ben tek başıma ne yapabilirim ki demeden tamirat onarım işine giriyor. Bir zamanlar tamamı Türk olan Malkoçevi köyünde şu an 40 civarında Türk yaşıyor. 1952 yılında köyün adı değiştirilmiş Burya yapılmış. Birdal Hoca türbenin bulunduğu alanda akıncı mezarları ve harap bir cami ile karşılaşıyor. Mübarek mekan domuz derileriyle ve kafataslarıyla dolu, otlardan girilmiyor.
Tamirat izni çıkarmak hayli meşakkatli oluyor, su yok, elektrik yok, kalacak yer bulamadığı için gidip gelmek zorunda kalıyor. Neticede türbeyi bir güzel elden geçiriyor. Sandukayı zımparalayıp ağartıyor, lime lime olmuş örtünün yerine yenisini diktiriyor. Bir elin nesi var demeyin, Anadolu çocukları ecdadımızı mahzun bırakmıyor.

O bir modern akıncı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...