Kartal cepten yedi

Düzenleyen:
Kartal cepten yedi

SPOR Haberleri

Başakşehir karşısında 2-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, 1 puanı son 12 dakikada kurtardı. 2 maç eksiğiyle F.Bahçe’nin 4 puan gerisinde kaldı

HÜSEYİN EROĞUL

Stoper sıkıntısına Necip'le çare bulmaya çalışan Beşiktaş, bu sezonki evine misafir olarak geldiği mücadelede arkada yaşadığı sıkıntı yüzünden tedbirli başladı. İyi kapanan Başakşehir kalesine siyah-beyazlılar 12. dakikada ilk defa gelebildi. İsmail'in soldan çizgiye inerek içeri çevirdiği topu Gomez altı pas üzerinden auta gönderdi. Alman yıldız 18'de de yüzde yüz bir gol fırsatını değerlendiremedi. Sosa'nın sağdan gelip içeri çevirdiği topa Gomez kayarak müdahale etmeye çalışsa da fırsatı kaçırınca Beşiktaş bir golden daha oldu. Maçın başından itibaren Necip'in oynadığı bölümden yüklenmeye çalışan Başakşehir, 25'te 1-0 öne geçti. Beşiktaş'ın çıkarken kaptırdığı topu alan Visca, Mehmet Batdal'la paslaşarak kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Tolga'yı mağlup ederek skoru 1-0 yaptı. Kanatları kapatarak Beşiktaş'ın hücum gücünü düşüren ve golün ardından sadece Mehmet Batdal'ı ileride bırakarak 10 kişi savunmaya çekilen Başakşehir, 38'de bir kere daha kalesinde tehlike yaşasa da Gomez çerçeveyi tutturamayınca soyunma odasına 1-0 önde gitti. 
Kulübenin katkısı
İkinci yarıya Mehmet Batdal-Cikalleshi değişikliğiyle başlayan Başakşehir, 55'te skoru 2-0 yaptı. Doka'nın kullandığı köşe vuruşunda Mahmut Tekdemir topu filelere gönderdi. Beşiktaş'ın pas alanlarını çok iyi kapatan ve oyun kurmasına izin vermeyen turuncu-lacivertliler karşısında kilidi açmak için Olcay-Quaresma değişikliği yapan Beşiktaş, 68'de de Gökhan Töre-Cenk değişikliğiyle çift forvete döndü. Bu değişikliklerin ardından Beşiktaş'taki görüntü de değişti. Bunda Başakşehir'in orta sahadaki beyni Emre Belözoğlu'nun kenara gelişinin de etkisi vardı. 74'te Beşiktaş fileleri havalandırsa da Cenk'in kaleye yuvarladığı top ofsayt sebebiyle geçerlilik kazanmazken, 76. dakikada Sosa'nın çaprazdan şutunu Volkan kurtardı. Beşiktaş'ın golü 78'de geldi. Quaresma'nın 'trivela'yla yaptığı ortaya ön direkte kafayı vuran Cenk skoru 2-1'e getirirken, 84'te Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Atiba kafayla topu filelere göndererek skoru tayin etti: 2-2. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...