Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye hamlesi Putin'i bin pişman etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye hamlesi Putin'i bin pişman etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'da yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle ülkenin en büyük otomobil üreticisi 'Avtovaz' haftada 4 günlük çalışma sistemine geçti.

Avtovaz şirketin basın merkezinden yapılan açıklamada, 15 Şubat 2016 tarihinden itibaren Avtovaz çalışanlarının haftalık çalışma süresi kısaltılarak 4 günlük çalışma düzenine geçileceği belirtildi.Ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle kısaltılan haftalık çalışma süresi sonucunda çalışanların da ücretlerinde yaklaşık yüzde 20 oranında azalma olacağı kaydedildi.Şirketin yönetim kurulu tarafından alınan ''haftalık çalışma günlerinin azaltılması'' kararının, Avtovaz'ın güçlendirilmesi, piyasa koşullarına uyum, gönüllü emeklilik için sosyal destek programının sağlanması nedeniyle alındığı belirtildi. Yapılan bu değişikle, şirket çalışanlarının toplu halde işten çıkarılmasını önüne geçildiği kaydedildi.  

'TÜRKİYE' AMBARGOSU RUSYA'YI VURDU

Yedek parçalarının çoğunu Türkiye'den temin eden şirketin, Rus uçağının düşürülmesinin ardından hükümetin Türkiye'ye uyguladığı ambargolar sonrası büyük sıkıntı çektiği biliniyordu. Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada ''Şimdiye kadar bu yedek parçalar Türkiye'de üretildi. Biz bu parçaları Sırp sanayisinin üretebileceğine inanıyoruz. Bu Sırp ekonomisine aynı zamanda ciddi bir mali temettü getirecek'' demişti.

Ancak Rus hükümetinin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar sadece Rusya ekonomisini vurmuş durumda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...