Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Medvedev'den hadsiz Türkiye açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Medvedev'den hadsiz Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri  / DHA

​Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türkiye'nin Rus uçağını vurarak NATO'yu zor bir duruma soktuğunu, birçok şeyin NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kışkırtan üyeleri etkileme kararına bağlı olduğunu belirtti.

Medvedev, Time dergisine yaptığı açıklamalarda, "Türkiye hem kendisini hem de tüm NATO'yu zor duruma soktu. Bu çok sorumsuzca"  ifadelerini kullandı. 

Medvedev şu şekilde devam etti:

"Bu tür bir olay Sovyet zamanında gerçekleşseydi büyük ihtimalle ciddi bir kriz çıkardı. Ciddi bir savaş olmasa bile kesinlikle cevap niteliğinde ateş açılırdı ve böyle devam ederdi. Şimdi sadece farklı kararlar alındı. Rusya'nın bu konuda tavrı kesinlikle barışçıl. Uçağın birkaç saniyeliğine uçtuğunu düşünsek bile uçak Suriye sınırlarında vuruldu, bunun açık bir provokasyon olmasına rağmen Rusya buna askeri anlamda hiçbir tepki vermedi. "

Medvedev, birçok şeyin NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kızıştıran NATO üyeleri üzerinde etki kurma konusundaki kararlılığına bağlı olduğunun altını çizdi. Medvedev, "Bu NATO'nun disipliniyle ilgili. Biz bunun nasıl sonlandığını çok iyi anlıyoruz" dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...