Kadın futbolunun ikiz patronları

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kadın futbolunun ikiz patronları

SPOR Haberleri  / AA

Hayatları boyunca aynı okullarda okuyup, aynı takımlarda futbol oynayan tek yumurta ikizleri Hüseyin ve Süleyman Türk, beraber kurdukları Antalya'nın tek kadın futbol takımı 1207 Muratpaşa Belediyespor'un başarısı için ter döküyor.

Antalya'nın kadın futbolundaki tek takımı olan 1207 Muratpaşa Belediyespor'un tek yumurta ikizleri antrenör Hüseyin Türk ve genel koordinatör Süleyman Türk, takımlarının başarısı için hem saha içinde hem saha dışında beraber ter döküyor.

Hüseyin ve Süleyman Türk, okul hayatları boyunca aynı sırada otururken, amatör futbol hayatlarını da aynı takımlarda birlikte oynayarak geçirdi.

Genel koordinatör Süleyman Türk, takımı yönetirken ikiz olmanın faydalarını çok gördüklerini anlattı.

Takıma yeni katılan futbolcuların kendilerini ilk gördüklerinde şaşırdıklarını dile getiren Türk, daha sonraki süreçte ise ikizi arasında ayrım yapabildiklerini söyledi.

Türk, ikiz olmanın her zaman bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Takımı yönetirken ikiz olmanın faydalarını çok gördük. Bazı önemli maçlarda, Hüseyin sahanın bir tarafında dururken, ben karşı tarafında duruyorum. Oyuncuların sahada dinledikleri iki kişi oluyor. Böyle güzel şeyler yaşıyoruz" dedi.

Hedef 1. Lig'de şampiyonluk

Antrenör Hüseyin Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşiyle Antalya'da olmayan bir şeyi yapmak için kadın futboluna yöneldiklerini anlatarak, bu yolda önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Antalya'dan Türkiye'ye çok iyi mesajlar verdiklerini ifade eden Türk, "Uluslararası dostluk maçlarını oldukça fazla yapıyoruz. Bu anlamda Türkiye'deki kadın futbolunun tanıtımına önemli katkılar veriyoruz. Bu sene de şampiyonluğa doğru gidiyoruz. Önümüzdeki maçları kazanarak, geçen sene ikinci ligde aldığımız şampiyonluğu, birinci lig şampiyonluğu ile taçlandırmak istiyoruz. Belediyemizin de desteğiyle Türkiye'yi şampiyonlar liginde temsil etmek istiyoruz. Bu sene bir aksilik yaşarsak da seneye Antalya'yı şampiyonlar liginde temsil eden ilk Türk takımı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...