Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit ettikleri askerin silahını da alıp kaçmışlardı, yakalandılar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şehit ettikleri askerin silahını da alıp kaçmışlardı, yakalandılar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hatay Valisi Ercan Topaca, Yayladağı ilçesi Güveççi Mahallesi Suriye sınırında, sözleşmeli er Mustafa Uygun’un, kaçak sınır geçişi yapmak isteyenlere müdahale ederken ormanlık ve çalılık alanda şehit edilmesiyle ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Vali Ercan Topaca, beraberinde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile yaptığı açıklamada, dün akşam acı bir olay yaşandığını ve sözleşmeli onbaşı Mustafa Uygun'un (22) şehit olduğunu ifade ederek, ”Olay, 19.15 civarında, Güveççi Hudut Karakolu'nun çok yakın bir noktasında meydana geldi. 'Askerimiz, kaçak sınır geçişi yapmak isteyenlere müdahale ederken biraz ormanlık ve çalılık alanda askerimizin şehit edildiği anlaşıldı. Olayın hemen arkasından konunun araştırılmasıyla ilgili adli ve idari çalışmalar başlatıldı. Birtakım tedbirler de almak suretiyle faillerin bulunması için arama tarama faaliyetleri başlatıldı" dedi. 

Olayın aslının insan ticareti yapanlar vasıtasıyla işlenen bir cinayet olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Vali Topaca, şöyle devam etti: 
"Çünkü o bölge gerek Suriye gerek Türkiye tarafında bu tür faaliyetleri yapmak isteyen çok sayıda kişinin olduğu bir bölgedir. Aldığımız tedbirler vardı. Biliyorsunuz 276 kilometre sınırımız var. Sınırın bir kısmına duvar yapıldı, duvar olmayan yerlerden veya duvarlara merdiven dayayarak atlamaya çalışan çok sayıda insan var. Ortalama günlük bu bin, bin 500 kişiye kadar da çıkıyor yakalanan. Her gün ortalama 500 kişi civarında yakalanıyor. Tabi bu kadar geniş sınır içerisinde ormanlık alanlardan da zaman zaman boşluklardan yararlanarak Türkiye tarafına geçişler var. Geçişler insan ticareti yoluyla oluyor. Suriye tarafında bu işi organize eden bir ekip var. Onları da takip ediyoruz. Onlara destek olan Türkiye tarafından da bazı kişilerin olduğunu biliyoruz. Bu olayda da bunların bağlantılı olduğunu gösteriyor." 

Bu kapsamda dün akşamdan beri yapılan çalışmalarda, olayla ilgili olduğunu düşünülen 4 kişinin gözaltına alındığını ve sorgularının devam ettiğini belirten Vali Topaca, "Askerimizin silahını da alıp gitmişlerdi. Sabahki arazi aramasında silah bulundu. Onun bulunması önemli bir delil olacaktır. Bütün boyutlarıyla konu inceleniyor" diye konuştu. 
Topaca, il jandarma, emniyet ortak bir çalışma yaptıklarını, kısa süre içerisinde olayın aydınlatılacağını tahmin ettiklerini kaydetti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...