BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Az et tüketimi, küresel ısınmayı yavaşlatacak

Az et tüketimi, küresel ısınmayı yavaşlatacak

Gelişmiş ülkelerde et tüketiminin sınırlandırılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceği bildirildi.



PARİS - Gelişmiş ülkelerde et tüketiminin sınırlandırılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceği bildirildi. İngiliz The Lancet dergisinde yayımlanan araştırma, dünya nüfusunun 2050’ye kadar yüzde 40 artması ve hayvanların sebep olduğu sera gazı emisyonunun azalmaması göz önüne alındığında, günlük kırmızı et tüketiminin 90 grama düşürülmesinin küresel ısınmayla mücadeleye katkıda bulunacağını gösterdi. Canberra Üniversitesi Ulusal Epidemioloji ve Halk Sağlığı Merkezi’ndeki araştırmacılar, metan gazı üreten dana, koyun ve keçilerin etlerinin tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini vurguladılar. Dünyadaki sera gazı salımının yüzde 22’sinin tarımdan kaynaklandığını söyleyen araştırmacılar, bu oranın sanayi sektöründen gelen sera gazı emisyonu oranıyla neredeyse aynı, ulaşım sektöründen geleninkindense yüksek olduğunu bildirdiler.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT