Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan küstah tehdit

Düzenleyen:
Rusya'dan küstah tehdit

DÜNYA Haberleri

Rusya, terör örgütlerine karşı Türkiye'nin net ve kararlı tavrı karşısında çaresizliğini tehdit ederek kapatmaya çalışıyor. Rusya Federasyon Konseyi Dışişleri Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Türkiye'nin angajman kuralı gereği terör örgütü YPG'nin mevzilerini vurmasının Türkiye'nin köşeye sıkıştığının göstergesi olduğunu iddia etti. Kosaçev, Ankara bu tavrını devam ettirirse Batıyı yanında bulamayacağı gibi İran ve Rusya'yı karşısında olacağını söyleyerek tehdit etti.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçov, Türkiye'nin Suriye'ye karadan girmesi durumunda arkasında Batı desteği olmayacağı gibi, “karşısında İran ve daha kötüsü Rusya'yı bulacağını" iddia etti.
 
Rusya'nın resmi haber ajansı RİA'ya konuşan Kosaçov, “Türkiye yönetimi son davranışlarıyla Suriye bahsini artırma çabaları sergiliyor. Ancak Ankara'nın izlemeye başladığı bu çizginin Batılı müttefikleri tarafından desteklenmediğini hatırlatmak isterim.
 
Batı Suriye krizinin görüşmeler yoluyla çözümünden yana. Türkiye'nin davranışlarında ikinci ve belki de daha ciddi tehlike, Suriye'ye girmesi halinde İran, ile büyük bir savaş başlatacak olması" dedi.
 
Kosaçov, “En kötü senaryo ise Suriye'deki savaş alanında karşısına Rusya'yı alması olacak. Bilindiği üzere Rusya son aylarda silahlarının gücünü Suriye'de kanıtladı ve gerektiğinde onları kullanmaktan çekinmeyeceğini herkese gösterdi" iddiasında bulundu.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...