Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Yasadışı dinleme’ davası ertelendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
‘Yasadışı dinleme’ davası ertelendi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Paralel yapıya yönelik “Yasadışı Dinleme” iddialarına ilişkin eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, sanık avukatlarının reddi hakim taleplerini reddetti.

Paralel yapı iddialarına yönelik 23'ü tutuklu 143 polis hakkında açılan 'casusluk ve yasa dışı dinleme' davasının görülmesine başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, adliyenin en büyük duruşma salonunda görülen davada, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık, 5'i başka suçtan tutuklu yaklaşık 100 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu.
Kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından, sanık avukatlarının taleplerine geçildi. Duruşmada söz alan sanık avukatları mahkeme üyelerinin ayrı ayrı reddini talep ettiler. Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in avukatı Hüseyin Ataol, müvekkillerinin hukuksuz dinleme yapmakla suçlandığını hatırlatarak, müvekillerinin tutuklanmasına neden olan bu dinlemelerden birinde mahkeme başkanı Ahmet Civelek’in imzası bulunduğunu açıkladı.
Avukat Ataol, herkesin yargı kararına uymak zorunda olduğunu ve isnat edilen dinlemelerin mahkeme kararıyla yapıldığını hatırlatarak “Bir polis çıkıyor sizin imzanız bulunan dinlemenin hukuksuz olduğunu söylüyor. Müvekkilime dava açılıyor ve cezalandırılması isteniyor. Bu tüm hukuk camiasına ve şahsınıza hakarettir. Bu anlattıklarım dizi senaryosu değil. Siz bu davanın tarafısınız. Eğer kandırıldığınızı düşünüyorsanız mağdur müşteki olmalısınız, bilerek yaptığınızı söylüyorsanız o zaman da sanık olmanız gerekiyor. Bu nedenle kendiliğinizden çekilmenizi talep ediyoruz. Aksi durumda reddi hakim talebinde bulunuyorum” diye konuştu.
Duruşmada daha sonra söz alan sanık avukatları reddi hakim ve tahliye talebinde bulundular. Taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, reddi hakim ve tahliye taleplerinin reddedilmesini istedi.
REDDİ HAKİM TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatlarının, heyetin davadan çekilmesi ve reddi hakim taleplerinin reddine hükmetti. Mahkeme heyeti reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesi için yasa gereği taleplerinin bir üst mahkeme olan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini kararlaştırdı.
Mahkeme heyeti tutuklu sanıklara “darbeye teşebbüs, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçlamalarının yöneltildiğini hatırlatarak, taliye taleplerini reddetti. Duruşma 19 Nisan tarihine ertelendi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...