Muğla'da 55 göçmen son anda kurtarıldı

Muğla'da 55 göçmen son anda kurtarıldı

GÜNDEM Haberleri

Bodrum ilçesinde, Yunanistan'ın İstanköy Adasına geçmeye çalıştıkları sırada fırtına nedeniyle sürüklenen bottaki 55 kişi kurtarıldı.

Ortakent-Yahşi Mahallesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adasına geçmeye çalışan yaklaşık 9 metrelik lastik bot, fırtınanın da etkisiyle açıldıktan kısa bir süre sonra sürüklenmeye başladı. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Afganistan, Pakistan ve Suriye uyruklu kişiler, kıyıya yakın bir mesafede polis ekipleri ile çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla bottan alındı. Sahile çıkartılan ve üşüdükleri görülen kaçak ve sığınmacılara Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekiplerince giysi yardımı yapıldı. Karaya çıkarken düşme sonucu ayaklarında küçük yaralar oluşanlara ise sağlık ekiplerince müdahale edildi. Kurtarılan Suriyeliler, il göç idaresine gönderilirken Pakistan ve Afganistanlı kaçaklar ise sınır dışı edilmek üzere Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...