Devletten 10 bin aileye eşya yardımı

Düzenleyen:
Devletten 10 bin  aileye eşya yardımı

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu’da terörün yol açtığı yaraları sarmak için 10 maddelik eylem planını devreye sokan hükümet, evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere kira yardımının yanı sıra eşya desteği de veriyor.

İsmail Sonsuz ANKARA 
Bu kapsamında ilk olarak Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Diyarbakır’da PKK’nın saldırıları sonucu evi kullanılamaz hale gelen, başka yere taşınan ve taşınırken eşyasını götürmeyen aileler tek tek tespit edilecek. Tespit çalışmasının ardından 10 bin aileye zaruri ihtiyaçları olan buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, halı ve kanepe yardımı yapılacak. Mağdur ailelere beyaz eşyanın yanı sıra eğitim yardımı da düşünüldü. Bu kapsamda Halkbank Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve içerisinde defter, kalem, silgi, kalemtıraş, kaşkol, şapka ve eldiven bulunan 10 bin çanta MEB’e teslim edildi. Öte yandan AK Parti tarafından Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen yardım tırlarının sayısı 46’ya yükseldi. Kış şartları düşünülerek hazırlanan yardım malzemeleri arasında elektrikli soba, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, üzüm, zeytin, zeytinyağı, salça, bot, kaban ve havlu yer alıyor. Kampanyadan PKK ile mücadele eden emniyet güçleri de yararlanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...