Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kilo alıp vermek safra kesesi taşı yapıyor

Düzenleyen:
Kilo alıp vermek safra kesesi  taşı yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Safra kesesi taşlarının başta sarılık olmak üzere ilerleyen dönemde karaciğer yetmezliği ve safra kesesi kanserleri gibi ciddi hastalıklara sebep olabileceğini belirten, Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Tolgay Akın, “Safra kesesi taşlarına doğru zamanda doğru tedavi uygulanmadığında, uzun dönemde safra kesesi kanseri ortaya çıkabilir.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Safra kesesi taşlarının başta sarılık olmak üzere ilerleyen dönemde karaciğer yetmezliği ve safra kesesi kanserleri gibi ciddi hastalıklara sebep olabileceğini belirten, Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Tolgay Akın, “Safra kesesi taşlarına doğru zamanda doğru tedavi uygulanmadığında, uzun dönemde safra kesesi kanseri ortaya çıkabilir. Kanser riski, safra kesesi taşı olan ve tedavi edilmeyen kişilerde, sağlıklı kişilere göre 7 kat fazladır” dedi.  Hastalığın herhangi bir belirti vermeden sessizce oluştuğunu ifade eden Dr. Akın, “İlerleyen dönemde ise karnın geneline yayılan, sırt ve omuza vuran şiddetli ağrılara yol açabilir. Bu şikâyetler kimi zaman kalp krizi belirtileri ile karıştırılabilir” diye konuştu. Safra kesesinin en fazla görülen hastalığı olan taş oluşumunda, kişinin yaşam tarzı da etkili olduğunu söyleyen Dr. Akın, fazla kilo, düşük kalorili diyetlerle sık kilo alıp vermek, çok sayıda doğum yapmış olmak ve hareketsiz yaşam tarzı sürenlerin risk altında olduğunu belirtti. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...