Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Suriye'de uçuşa yasak bölge yararlı olacaktır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'de uçuşa yasak bölge yararlı olacaktır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Merkel, Suriye'de şu an savaşan taraftarın hiçbirinin saldırı uçuşu yapmadığı bir bölgenin olmasının yararlı olacağını belirterek, "Bir nevi uçuşa yasak bölge gibi" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de şu an savaşan taraftarın hiçbirinin saldırı uçuşu yapmadığı bir bölgenin olmasının yararlı olacağını belirterek, "Bir nevi uçuşa yasak bölge gibi" dedi.

Stuttgarter Zeitung'a demeç veren Merkel, Suriye'de sığınmacılar için korunaklı bir bölge açılması fikrine nasıl baktığının sorulması üzerine, ''Şu an orada savaşan taraftarın hiçbirinin saldırı uçuşu yapmadığı bir bölgenin olması yararlı olacaktır. Bir nevi uçuşa yasak bölge gibi'' dedi.

DAEŞ teröristleriyle müzakere edilemeyeceğini vurgulayan Merkel, ancak mümkün olması halinde Esed taraftarları ve anti-Esed koalisyonunun bu konuda anlaşmalarının yararlı olacağını ifade etti.

"Rusya'nın saldırıları durumu karmaşık hale getirdi"

Merkel, Suriye'deki durumun sonsuz bir karmaşıklık içinde olduğunu belirterek, Rusya'nın Halep'teki hava saldırılarının durumu daha da karmaşık hale getirdiğini kaydetti.

Savaşın sona ermesi için diplomatik olarak her şeyin denenmesi gerektiğini dile getiren Merkel, ancak bugünden yarına her şeyin biteceği konusunda kimsenin bir hesap yapamayacağını belirtti.

''Türk siyasetçilerini anlayışla karşılıyorum''

''Biz Avrupalılar bir taraftan Türkiye'ye, 'zor durumda olan sığınmacılara kapılarını aç' diyeceğiz öbür taraftan da Avrupa'ya sığınmacı almak istemediğimizi ifade edeceğiz'' diyen Angela Merkel, bu nedenle kendilerine sitem eden Türk siyasetçilerini anlayışla karşıladığını vurguladı.

Avrupa'nın bu tutumunun alaycı olup olmadığının sorulması üzerine Merkel, Türkiye ile birlikte çalışmak için bunun temel taş olmadığını ve bunu adım adım değiştirmek için çalıştığını kaydetti.

Angela Merkel, sığınmacı dalgasının azaltılamaması halinde ''dur'' levhasının Makedonya-Yunanistan sınırına mı yoksa Türkiye'nin Ege sahillerine mi asılacağı sorusuna ise sığınmacıların hareket noktalarında nihai Schengen dış sınırının, Türkiye ile Yunanistan arasında bulunduğu cevabını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...