Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple'a patent davası açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Apple'a patent davası açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Teknoloji devi Apple'a, iPhone 6s ve iPhone 6 Plus modellerinde bazı teknolojilerin çalıntı olduğu iddiasıyla patent davası açıldı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan teknoloji şirketi Immersion, iPhone 6 telefon modellerindeki bazı yeni teknoloji uygulamaları nedeniyle Apple'a 3 ayrı patent davası açtı.

Immersion, Apple'ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus telefonlarında bulunan Force Touch ve 3D Touch teknolojilerinin çalıntı olduğunu iddia etti.

Diğer iki patent davası ise dokunsal geri bildirim olarak bilinen telefon ekranına hafif veya güçlü basmada farklı işlemler yapılabilme ve etkileşimli paylaşılmış geri bildirim teknoloji özelliklerinden dolayı açıldı.

Immersion'dan yapılan yazılı açıklamada, şirket CEO'su Victor Viegas'ın, "20 yıldır üzerinde çalıştığımız ve yatırım yaptığımız teknolojileri patent ihlalinden korumamız gerekiyor. Fikri mülkiyet haklarımızı güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğiz" ifadesine yer verildi.

Apple, ocak ayı sonunda açıkladığı bilançosunda, Ekim 2015-Aralık 2015 döneminde dünya genelinde 74,8 milyon iPhone satıldığını açıklamıştı. Bu miktar, iPhone'un ilk piyasaya çıktığı 2007'den beri satışlarındaki yıldan yıla en düşük artış oranı olmuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...