Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore’ye rejim çökebilir uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kuzey Kore’ye rejim çökebilir uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore'ye nükleer silah programından vazgeçmemesi halinde Pyongyang rejiminin "çökebileceği" uyarısında bulundu.

Park, parlamentoda yaptığı konuşmada, nükleer hırslarının rejimin çöküşünü hızlandıracağını fark ettirmesi için Kuzey Kore'ye karşı daha güçlü ve etkili tedbirler alacağını belirtti.

Park, Kuzey Kore'ye karşı sert tepkiler konusunda hükümetine destek verilmesini istedi.

Konuşmasında sert bir dil kullanan Park, "merhametsiz" olarak nitelendirdiği Kim Jong-un hükümetinin, "terör saltanatı" sürdürdüğünü ifade etti.

Pyongyang uzun zamandır, Washington ve Seul hükümetini, rejimin çökeceğine yönelik iddiaları ortaya atmakla suçluyor.

Kuzey Kore, 7 Şubatta uzun menzilli bir füze fırlatmasının ardından BMGK başta olmak üzere birçok ülke tarafından kınanmış, Pyongyang yönetimi ise bunun "barışçıl uzay programı" çerçevesinde yapıldığını savunmuştu. Olayın ardından Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki ortak sanayi bölgesinden Güney Koreli firmaların çekilmesiyle iki ülke arasında tansiyon yükselmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...