Fransa'daki terör saldırısında polise suçlama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'daki terör saldırısında polise suçlama

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris'te 13 Kasım 2015'teki Bataclan konser salonu saldırısı sırasında polisi aradığını belirten Caroline Langlade, polisin 'hattı meşgul etme' diyerek telefonu kapattığını öne sürdü.

Fransa'da 13 Kasım 2015'te 130 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarında polis, gelen ihbar telefonlarını ciddiye almamakla suçlanıyor.

Terörle mücadele geçici meclis komisyonunda konuşan Paris 13 Kasım Terör Kurbanları Derneği Başkan Yardımcısı Caroline Langlade, Bataclan'daki saldırı sırasında orada olduğunu, polisi aradığını ancak polisin kendisini ciddiye almadığını öne sürdü.

Saldırıdan kurtulan Langlade, teröristler hala konser salonundayken cep telefonundan gizlice polisi aramayı başardığını söyledi.

"Telefonu suratıma kapattı"

Langlade, şöyle konuştu:

"Polis benden daha yüksek sesle konuşmamı istedi. Konuşamayacağımı, etrafta çok sayıda ölü olduğunu söyledim. Yine de sesimi yükseltmeyi denedim ama teröristler hala salondaydı. Polis memuru sesimi yükseltmediğimi anlayınca 'Hattı meşgul ediyorsunuz, bu hat acil durumlar için kullanılıyor. Size geçmiş olsun' dedi ve sinirlenerek telefonu suratıma kapattı."

13 Kasım Kardeşlik ve Gerçekler Derneği Başkanı Georges Salines de Bataclan'da kızının öldüğünü 2 gün sonra Twitter'dan öğrendiğini dile getirerek, saldırı sonrasında kriz yönetiminin çok kötü olduğunu kaydetti.

Cafe Voltaire'de kızı yaralanan Mohamed Zenak da Paris'te birçok konser salonunun uzun süredir tehdit edildiğini aktararak, buna rağmen polisin Bataclan gibi şehrin en popüler konser salonunda bile en ufak bir güvenlik önlemi almamasını eleştirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...