Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İdil'de askerler stratejik alanlara konuşlandırılıyor

Düzenleyen:
İdil'de askerler stratejik alanlara konuşlandırılıyor

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ın İdil ilçesi ile Dirsekli köyünde bugün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağının uygulanacağının açıklamasının ardından, askeri sevkıyat başladı. Cizre ile Mardin yönünden gelen asker konvoylar ilçenin stratejik alanlarına konuşlandırılıyor.

Şırnak Valiliği, İdil ilçe merkezi ve Dirsekli köyünde bugün saat 23.00'ten başlayarak ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "16.02.2016 Salı günü saat 23.00'ten itibaren, İlimiz İdil İlçe merkezinde ve Dirsekli Köyü'nde, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

Halk ilçeyi boşaltıyor
Şırnak'ın İdil ilçesi ile Dirsekli köyünde bugün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağının uygulanacağının açıklamasının ardından, ilçede kalan ailelerden bazılarının yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerinden ayrıldıkları görüldü. Sokağa çıkma yasağı söylentileri nedeniyle ilçe nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ı daha önce kentten ayrılmıştı.

Stratejik alanlarına konuşlandırıldılar
İdil'e bu sabah saatlerinden itibaren askeri sevkiyatlarda sürüyor. Cizre ilçesi ile Mardin yönünden gelen asker konvoylar ilçenin stratejik alanlarına konuşlandırılıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...