Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna ile Türkiye ortak silah üretecek

Düzenleyen:
Ukrayna ile Türkiye ortak silah üretecek

DÜNYA Haberleri

Savunma sanayinde işbirliği için görüşmeleri sürdüren Ukrayna ile Türkiye, askeri araç ve silah üretimi konusunda uzlaştı.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’nden (RNBO) yapılan açıklamada RNBO Sekreteri Oleksandr Turçinov ile Türkiye Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir’in bir araya geldiği bildirildi.

SİLAH ÜRETİMİ KONUŞULDU

Turçinov ile Demir görüşmesinde, Ukrayna ve Türkiye’nin savunma alanında ihtiyaç duyduğu askeri teçhizat ve silah üretimi için çalışma grupları oluşturulması, ileri teknoloji içeren özel projelerde ortaklık konularının ele alındığı belirtildi.
STRATEJİK ORTAKLIK

Görüşmede Türkiye’yi stratejik ortak kabul ettiklerini belirten Oleksandr Turçinov, sene başında yaptığı Türkiye ziyaretinde, askeri-endüstriyel tesislerde müşterek projelerin hayata geçirilmesi konusunda işbirliği yapılması kararı aldıklarını dile getirdi.
Ukrayna ile Türkiye arasındaki savunma işbirliğinin önemine dikkat çeken İsmail Demir ise Türkiye’nin Ukrayna ile işbirliğine önem verdiğini güç birliğiyle elde edilen verim sayesinde Ukrayna ile Türkiye’nin daha da gelişeceğine inandığını söyledi.
ORTAK PROJELER

İki ülke arasında devam eden görüşmelerde; turbojet uçak motoru, tank, zırhlı araç, radar, iletişim, navigasyon sitemlerini geliştirme ve üretme konularında ortak projeleri hayata geçirme konusunda fikir birliğine varıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...