BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Dinçöz: İftarı çadırda açmayı tercih ederim

Dinçöz: İftarı çadırda açmayı tercih ederim

Her yıl ünlü isimlerin düzenlediği iftar yemeği önceki akşam Develi Restaurant’ta gerçekleştirildi.



İSTANBUL- Her yıl ünlü isimlerin düzenlediği iftar yemeği önceki akşam Develi Restaurant’ta gerçekleştirildi. Can Tanrıyar’ın ev sahipliğini yaptığı iftar yemeğine Beyazıt Öztürk, Petek Dinçöz, Erol Köse, Bengü, Emel Müftüoğlu, Kutsi, Ziynet Sali, Tolga Karel, Erol Büyükburç, Mahmut Tuncer, Hakan Ural ve Aslı Zen gibi ünlü isimler katıldı. İftar yemeğinde bulunan Petek Dinçöz, ramazan ayında yapılan hayırdan ve türbe ziyaretlerinden aldığı hazzın, dünyadaki en büyük lezzet olduğunu söyledi. Pidenin kokusu... Dinçöz, “Çocukluk dönemlerimde yaşadığım ramazanları yeniden yaşamak için neler yapmazdım. Şimdi o günleri yad etmek için fırsat bulsam Anadolu illerine gitmek istiyorum” dedi. İlk oruç tuttuğu günü dün gibi hatırladığını söyleyen Petek Dinçöz, o günü şöyle anlattı: “İlk orucumu tuttuğumda 12 yaşlarındaydım. İftar saatinin gelmesini iple çekiyordum. Annem mutfakta iftarlık hazırlıyordu. Beni de pide almak için fırına yolladı. O ekmeğin kokusu adeta damarlarıma işlemişti. Azıcık yemekle oruç bozulmaz diyerek pidenin ucundan biraz kopararak yedim. Şimdi o anı hatırlayınca çok gülüyorum.” Ramazanlarda sadece zengin sofralarında iftar açmanın kendisini üzdüğünü belirten Dinçöz, “İftar çadırlarında, ya da bir vatandaşın evinde iftar etmeyi tercih ediyorum” diye konuştu. > Muammer Yaşar
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT