İngiltere Suriye'deki hastane saldırılarını kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere Suriye'deki hastane saldırılarını kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, "Son günlerde Suriye'nin kuzeyindeki hastanelere düzenlenen hava saldırıları savaş suçu anlamına gelebilir ve soruşturulmalıdır" dedi.

İngiliz hükümeti, Suriye'deki hastaneler ile sağlık görevlilerinin hava saldırılarında hedef alınmasını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Esed rejimi ile Rus destekçilerinin, geçen hafta perşembe günü yapılan ateşkes anlaşmasına, ölümler ve çekilen acılara son vermek için çabalayan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Şam'da bulunmasına rağmen halen masum sivilleri bombalamasının kendisini "dehşete düşürdüğünü" kaydetti.

Saldırıları kınayan Hammond, Rusya'nın bölgede ne yaptığını açıklaması gerektiğinin altını çizdi.

Hammond, açıklamasına şöyle devam etti:

"Son günlerde Suriye'nin kuzeyindeki hastanelere düzenlenen söz konusu hava saldırıları savaş suçu anlamına gelebilir ve soruşturulmalıdır. Rusya, bu savaşı dolduruşa getirmekten çok bitirmeye yönelik bağlılığını eylemleriyle göstermelidir. Savaş halinin son bulması, insani yardım erişiminin sağlanması ve müzakerelerin siyasi bir geçişe yönelmesi çerçevesinde hızlı ilerleme kaydedilmesi için tüm taraflara çağrıda bulunuyorum."

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), Suriye'de destek verdikleri hastanenin Suriye-Rusya koalisyonu tarafından bombalandığını duyurmuştu. Saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu en az 7 kişinin hayatını kaybettiği, bir süredir haber alınamayan 8 kişinin ise öldüğünden endişe edildiği belirtilmişti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville de saldırıları Rusya'nın ya da Suriye rejiminin düzenlediğinin ispatlanması halinde bu ülkelerin savaş suçuyla suçlanabileceğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...