Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova'yı çimlere gömdü!

Düzenleyen:
Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova'yı çimlere gömdü!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 2-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 2-0 yenerek rövanş için avantajlı bir skor elde etti. Önde rakibine baskı kurarak maça başlayan Fenerbahçe, bu taktiğinin ilk sonucunu 12. dakikada Volkan Şen'in hazırladığı pozisyonda Van Persie ile etkili olarak aldı. Rakip kale önünde baskısını sürdüren sarı-lacivertli takım, 18. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında De Souza'nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Üstünlük golünün ardından daha kontrollü oynayan Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Son 32 turunun ilk karşılaşmasına kontrollü başlayan Lokomotiv Moskova, uzun paslarda ileri uçtaki oyuncularını topla buluşturarak pozisyon üretmeye çalıştı. Kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan Rus ekibi, 18. dakikada De Souza'nın golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü. Fizik olarak yetersiz gözüken konuk ekip, ataklarında ağır kalınca etkili pozisyon bulmakta zorlandı ve ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.

18. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ çaprazdan ortasında altıpasın önünde iyi yükselen De Souza, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

İlk yarıda skor üstünlüğünü yakalamasının ardından kontrollü bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, ikinci yarının ilk bölümlerinde fazla riske girmedi. Rakibinin yorulmasıyla üstünlüğü tekrar eline alan sarı-lacivertli ekip, sağlı sollu ataklarla ikinci golü aradı. Ev sahibi takım, 72. dakikada sol kanattan gerçekleştirdiği organizasyonda, De Souza'yla bir gol daha buldu ve skoru 2-0'a taşıdı. Fenerbahçe, son dakikaya kadar farkı daha da artırmak için yüklendiyse de başka gol bulamadı ve mücadeleyi 2-0 kazandı.

Lokomotiv Moskova, ikinci yarıya daha atak bir oyun anlayışıyla başladı. Ancak son resmi maçının ardından uzun bir ara vererek Fenerbahçe karşısına çıkan Rus ekibi, yavaş yavaş oyundan düştü. Atağa dahi çıkmakta zorlanan konuk ekip, 72. dakikada De Souza'ya bir kez daha engel olamadı (2-0). Lokomotiv Moskova, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Cherevchenko: 2-0 bize göre iyi, daha kötüsü olabilirdi

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko, uzun süre resmi maç yapmadan UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Fenerbahçe'nin karşısına çıktıklarını ve 2-0'lık skorun kendilerine göre iyi olduğunu söyledi.

Cherevchenko, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, rövanş mücadelesi için umutlarının olduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe favoriydi. 2-0 bize göre iyi, daha kötüsü olabilirdi. Çok şaşırmadım, oyuncularımız biraz endişeliydi. Uzun zamandır resmi maç oynamıyorduk. Belli ki uzun zamandır resmi maç oynamayan oyuncular, çok çok başarılı olamayacaktı" dedi.

Fenerbahçe'nin de formda olduğunu kaydeden Rus teknik adam, "Moskova'daki maça ciddi hazırlanacağız. Fenerbahçe için Moskova'daki karşılaşma kolay olmayacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...