Mısır'da emniyet merkezine saldırı

Mısır'da emniyet merkezine saldırı

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısında bulunan Giza kentindeki bir emniyet merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 1 polisin öldüğü, 2'sinin yaralandığı bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Giza'da bir emniyet merkezine düzenlenen ve 1 polis hayatını kaybettiği, 2 polisin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması için çalışmalara başlandığı kaydedildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Mısır'da son aylarda emniyet merkezlerine düzenlenen saldırılarda çok sayıda güvenlik görevlisi ve polis hayatını kaybetti. Saldırıların yoğunlaştığı Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...