BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çiğ köfte ve ciğere hücum

Çiğ köfte ve ciğere hücum

Doğu kültüründe önemli bir yeri olan ciğer ve çiğ köfte, Şanlıurfa’da iftar sofralarının baş tacı oldu. 1 gecede 5 ton ciğerin satıldığı Şanlıurfa’da, çiğ köfte tüketimi ramazan sebebiyle 5 kat arttı.



ŞANLIURFA (İHA)- Doğu kültüründe önemli bir yeri olan ciğer ve çiğ köfte, Şanlıurfa’da iftar sofralarının baş tacı oldu. 1 gecede 5 ton ciğerin satıldığı Şanlıurfa’da, çiğ köfte tüketimi ramazan sebebiyle 5 kat arttı. Ramazan ayında hemen her evde çiğ köfte yoğrulduğunu belirten vatandaşlar, bu aylarda dana etinin tüketiminin de arttığını söyledi. Şanlıurfalı ciğerciler, “Ciğercilik Şanlıurfa’da başlı başına bir meslektir. İşsizlik olan bir ilde 5 bin aile bu işten faydalanıyor. Ramazan ayı boyunca 150 ton ciğer tüketiliyor. Ramazan öncesi ayda 4 defa çiğ köfte yapan bir aile de mübarek ayda hemen her gün tüketiyor” diye konuştu. > Ferhat Özer
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 99326
    % -0.51
  • 5.564
    % -3.14
  • 6.3027
    % -2.78
  • 7.3659
    % -2.88
  • 236.892
    % -2.65
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT