Türk işi

Düzenleyen:
Türk işi

YAŞAM Haberleri

Hurdalardan 600 liraya araba, açılmayan bariyere tahtalı çözüm, gölde mangal keyfi... Hepsi ülkemin güzel insanlarının keşfi...

Türklerin pratik zekası hayatın her alanında kendini gösteriyor. Daha önce benzerlerine rastladığımız ilginç keşiflere yenileri ekleniyor. Bunlardan biri de Bursa’dan... Kaynakçı Sabahattin Arslan, hurdaya ayrılan otomobillerin parçalarıyla 600 liraya araç üretti. ‘Takkesizler’ ismini verdiği araç büyük ilgi gördü. İkinci ilginç keşif ise Zonguldak’tan. İstasyon Mahallesi’nde bulunan hemzemin geçidin bariyerleri arıza yapınca, çalışanlar kendiliğinden açılıp kapanan bariyere tahta koyarak çözüm buldu. Van’da ise yüzeyi donan Zernek Baraj Gölü’nde vatandaşlar, kırdıkları buz tabakasından suya bıraktıkları ağlarla balık avlıyor. Yakalanan balıklar tüketilmek için hemen mangala atılıyor. Son keşif ise Ağrı’dan... Her kış çatıların karla kaplanması bazı kişilerin ekmek parası oluyor. Çatı temizliği ise ilkel bir güvenlik tedbiri ile yapılıyor. Çatıdan kar küreme önce bele sonra bacaya bağlanan iple gerçekleştiriliyor.

Türk işi

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...