KOBİ’LERİN AR-GE fikirleri ticarileşecek

Düzenleyen:
KOBİ’LERİN AR-GE  fikirleri ticarileşecek

Ekonomi Haberleri

Rekabetçi Sektörler Programı kapsamındaki Teknoloji Transferini Hızlandırma Fonu Projesi ile KOBİ'lere, üniversitelere ve araştırmacılara 52.5 milyon avroluk kaynak sağlanacak

Teknoloji Transferini Hızlandırma Fonu Projesi (TTH-Türkiye) ile risk sermayesi fonları, iş fikirlerine ve inovatif araştırmalarına sermaye arayanlara 52.5 milyon avroluk kaynak sağlanacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamındaki TTH-Türkiye'nin desteğiyle belirlenen Türkiye'nin ilk teknoloji transferi fonları Diffusion Capital Partners ve ACT Ventures Partners'ın tanıtım toplantısı yapıldı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Avrupa Yatırım Fonu (EIF) Güney Doğu Avrupa ve AB'ye Komşu Ülkelerde İş Geliştirme Başkanı Ionnis Tsakiris, EIF olarak 2006 yılından sonra Türkiye'de faaliyete başladıklarını söyledi. İlk başta yarım milyon avroluk küçük bir faaliyetleri olduğunu anımsatan Tsakiris, bugün ise faaliyetlerinin toplam değerinin 1 milyar avroya çıktığını kaydetti. Tsakiris, 4 farklı alanda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu çalışmalarından bahsetti. TTH-Türkiye kapsamında 2 fonun ortaya çıktığına işaret eden Tsakiris, bu fonlar kullanılarak Ar-Ge fikirlerinin ticarileşebileceğini dile getirdi. Tsakiris, söz konusu fonların Diffusion Capital Partners ve ACT Venture Partners olduğunu, bunların yatırım fırsatlarını kolladığını ve kısa sürede ilk yatırımlarını yapacaklarını ifade etti.
2020’YE KADAR AR-GE’YE 800 MİLYON AVRO
TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEB) Başkanı Mehmet Aslan ise TTH-Türkiye kapsamında Diffusion Capital Partners ve ACT Venture Partners'ın 31 Aralık 2017 yılına kadar en az 25 tanesi G43 bölgesinde olmak üzere 50 yenilikçi kuruluş ile 17 kanıtlama projesinin desteklenmesinin planlandığını ve bunun Türkiye'nin girişim ekosistemi için çok faydalı olacağını söyledi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Virve Vimpari de Türkiye'nin Ar-Ge ve yeniliğe yatırım konusunda son yıllarda ciddi gelişme kaydettiğini ama halen yapılacak çok şeyin olduğunu söyledi. Kendileri için nihai amacın daha iyi projeler, daha büyük pazarlar oluşturmak olduğunu vurgulayan Vimpari, Türkiye'ye 2007'den 2020'ye kadar Ar-Ge alanında yaklaşık 800 milyon avroluk yatırım yapacaklarını dile getirdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...