Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de sivil toplum kuruluşlarından Rusya uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'de sivil toplum kuruluşlarından Rusya uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca, Başkan Obama, Dışişleri Bakanı Kerry ve başkan aday adaylarına hitaben kaleme alınan mektupta, ABD'nin Rusya politikalarına yönelik uyarılarda bulundu.

Amerikalı Suriyeliler Konseyi, Amerikalı Türkler Birliği Kurulu, Çerkez Kültür Enstitüsü, Amerikalı Beyaz Ruslar Konseyi, Özgür Rusya Vakfı, Amerikalı Baltık Konseyi, Amerikalı Libyalılar Konseyi, Amerikalı Litvanyalılar Konseyi, Ukrayna Kongresi Topluluğu ve Dünya Kırım Tatar Kongresi ortak bir mektup kaleme alarak, ABD yönetimini Rusya politikaları hakkında uyardı. 

ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı John Kerry ve Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adaylarına hitaben yazılan mektupta, Rusya’nın, Esed rejimini destekleyerek Suriye’de yaşanan zulmü daha da içinden çıkılamaz bir hale getirdiğin belirtildi.

Rusya’nın eylemlerinin sadece Suriye ile sınırlı kalmadığı bildirilen mektupta, Rusya’nın Kırım’ı haksız şekilde topraklarına kattığı, Birleşmiş Milletler prensiplerini hiçe sayıp eylemlerine devam ettiği kaydedildi.

Mektupta, şu ifadelere yer verildi: 

“Bütün taraflar Suriye’nin kaderini Rusya ile pazarlık yaparken şunu akıllarında tutmalılar, Rusya Suriye’de bulunma amacı hakkında yalan söylemeye devam ediyor. Saldırıların DAEŞ’i hedef aldığını söylüyorlar fakat Rus uçakları uluslararası hukuku hiçe sayıp kasıtlı olarak sivilleri ve hastane, okul, pazar yeri gibi siviller için önemli noktaları bombalıyor.”

Rusya’nın, NATO üyesi Türkiye’nin sınırlarını ihlal etmeye devam ettiği hatırlatan mektupta, Suriye’deki sivil halka yardım götüren insani yardım tırlarının Rus uçaklarının hedefi olduğu hatırlatıldı.

ABD’nin uluslararası barış ve güvenlik konusunda adım atması gerektiğine vurgu yapılan mektupta, Eğer ABD, Vladimir Putin’in agresifliğini şu anda durdurmazsa ileride bunun daha ağır bir bedeli olacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...