Eroğlu ve Hristofyas bir araya geldi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Eroğlu ve Hristofyas bir araya geldi

Dünya Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununun çözüm bulmayı amaçlayan müzakereler kapsamında, Noel tatili ve yılbaşı nedeniyle verilen aranın ardından, bugün yeniden bir araya geldi.

nbsp; nbsp;BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenhaim'in ara bölgedeki ikametgahına bir araya gelen liderler, geçen yılın son görüşmesini 19 Aralık'ta yapmış ve "Avrupa Birliği konularını" ele almıştı. Görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Özel Danışmanı Alexander Downer ile Özel Temsilci Buttenhaim da katılıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, liderler görüşmesinin ardından, bugün ayrıca öğleden sonra Downer'i kabul edip, görüşecek. -Ay sonu New York zirvesi- Liderler, 5 Ocak Perşembe günü de BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile Kıbrıslı Türklerle Rumların birlikte yaşadığı Pile köyünde akşam yemeğinde bir araya gelecek. Liderler, müzakereler çerçevesinde 9 Ocak'ta yapacakları görüşmenin ardından, 22-24 Ocak tarihleri arasında New York Greentree'de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un katılımıyla üçlü zirve yapacak. Bu arada, KKTC Cmhurbaşkanı Eroğlu, New York zirvesi öncesinde, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nu, partileri ve sivil toplum örgütlerini müzakerelerde gelinen aşama hakkında bilgilendirecek. Eroğlu, bu kapsamda, 12 Ocak'ta Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'na, 14 Ocak'ta sivil toplum örgütleri ve sendikaların yer aldığı Halk Konseyi'ne ve 16 Ocak'ta mecliste temsil edilen partilerin başkan ve temsilcilerinin yer aldığı Meclis Platformu'na bilgi verecek.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...