Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Netanyahu, Merkel'den yardım istedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Netanyahu, Merkel'den yardım istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Alman mevkidaşı Angela Merkel'den Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elindeki İsrail askerlerinin cenazelerinin geri alınması için yardım istediği iddia edildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, "Netanyahu, Almanya dönüşü  sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2014 yılındaki Koruyucu Hat  Operasyonu'nda ölen Oron Şaul ve Hadar Goldin'in naaşlarının alınması için  Merkel'den yardım istediğini" belirtti.

Haberde, Almanya'nın daha önce benzer bir olayda İsrail'e yardım  ettiği bilgisine de yer verildi.

"İsrail ile esir takası söz konusu değil"

Öte yandan Hamas'a yakın kaynaklar ise İsrail ile aralarında "Esir  takasına" ilişkin herhangi bir müzakerenin söz konusu olmadığını söyledi.

Hamas'ın müzakerelere başlamak için çok net şartları olduğu, bunların  başında son takas anlaşması kapsamındaki tüm tutukluların serbest bırakılmasının  geldiği, diğer şartın ise süreci yönetebilecek güçte bir ara bulucu ve sonuçların  uygulanmasının garanti altına alınması olduğu kaydedildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Temmuz 2014'te Gazze'ye  düzenlediği Koruyucu Hat Operasyonu'nda Oron Şaul isimli bir askeri esir aldığını  açıklamıştı. İsrail tarafı ise Şaul'un çatışmalarda ölmüş olabileceğini  bildirmişti. İsrail ayrıca Hamas'ı, 1 Ağustos 2014'te Refah kentinin doğusunda  bir çatışmada öldürülen Hadar Goldin isimli askerinin cesedini vermemekle  suçlamıştı.

Hamas ile İsrail arasında 18 Ekim 2011'de yapılan takas anlaşmasıyla  2006'da esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit'e karşılık bin 27 Filistinli  tutuklu serbest bırakılmıştı.  
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...