Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rus uçakları hastalar nakledilirken Azez'i vurmaya devam etti'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rus uçakları hastalar nakledilirken Azez'i vurmaya devam etti'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Halep'in kuzeyinde yer alan muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinde, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne uzun menzilli füzeyle düzenlediği saldırının ardından hastane kullanılamaz hale geldi.

Hastanenin müdürü Zekeriya Recep Mübarek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusların iki gün önce sabah saat 08.00'da düzenlediği saldırı sonucu hastanenin hizmet veremez duruma geldiğini söyledi. Hastanenin yerden yere atılan füzenin saldırısına maruz kaldığını belirten Mübarek, ''Ruslar tarafından atılan uzun menzilli bir füze hastanenin kuzeybatı kapısının yanına düştü. Füze saldırısı sonucu hastane hizmet veremez hale geldi" dedi.

Mübarek, olayda 5'i sağlık çalışanı 17 kişinin yaralandığını hatırlatarak, yaralananlar arasında durumu ağır olan iki kişinin Türkiye'deki hastanelere sevk edildiğini kaydetti.

Hastaların nakli sırasında Rus uçakları Azez'i bombalamaya devam etti

Füze saldırısı sonucu hasar gören 4 ambulansın da kullanılamaz hale geldiğini vurgulayan Mübarek, saldırının ardından hastanede bulunan kuvözdeki çocuklar ve hasta kadınların ilçedeki başka bir hastaneye nakledildiğini dile getirdi.

Mübarek, "Hastaların, taşınması esnasında Rus uçakları Azez'i bombalıyordu. Bu hastane sadece kadın ve çocuklara hizmet veriyordu, silahlı hiçbir gruba hizmet etmiyordu'' ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...