Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sur'da çatışma: 2 astsubay şehit

Düzenleyen:
Sur'da çatışma: 2 astsubay şehit

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Valiliği, operasyonların sürdüğü Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlere 'teslim olun' çağrıları yapıldığını, vatandaşlardan da çatışmalı bölgeleri boşaltmaları gerektiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Güvenlik kuvvetlerimiz tarafından Sur İlçesi'nde yürütülmekte olan, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması çalışması esnasında, operasyon bölgesindeki vatandaşlarımızın tamamına yakınının bölgeyi terk ettiği, bununla birlikte operasyonla eş zamanlı olarak sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve çalışmaların sürdürüldüğü mahallelerde kalmış olabileceği değerlendirilen vatandaşlarımızın çatışmalı bölgelerden tahliye edilmesi için, her gün belirli periyotlarla vatandaşlarımıza bölgeyi terk etmeleri için yardım anonsları ve BTÖ mensupları için de teslim olma çağrıları yapılmaktadır. Söz konusu çalışmaların yürütüldüğü bölgede bulunup bölge dışına çıkmak isteyen vatandaşlarımıza güvenlik kuvvetlerimizce her türlü kolaylık sağlanacaktır. Teslim olmak isteyen BTÖ mensuplarının can güvenliği devlet güvencesi altındadır. Teslim olanlar adli makamlara teslim edilecektir. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."
PKK'lılara yönelik yapılan anonslarda, "Terör eylemlerine son verin ve teslim olun. Ölümü değil yaşamı seçin. Gelin kanunun ve adaletin kollarına teslim olun. Bugün Silopi'de, Cizre huzur ortamı sağlandı. Burada da huzur gelecek. Devletin kararlılığı ortadır. Mücadele son terörist teslim oluncaya kadar devam edecek. Teslim olanlar devletin güvencesindedirler. Daha fazla ölümü neden olmayın. Bu söylediklerimizi çok iyi düşünün. Biran önce kararınızı verip devletin şefkatine ve adaletine teslim olun" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...