Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otokoç saatte 12 araça sattı

Düzenleyen:
Otokoç saatte 12 araça sattı

Ekonomi Haberleri

Geçen yıl 102 bin araç satışı gerçekleştiren Otokoç Otomotiv, yüzde 34 büyürken, 5.2 milyar TL gelir elde etti

Önder ÇELİK İSTANBUL

Otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, pazarın yüzde 25 büyüdüğü 2015 yılında toplamda 102 bin adet araç satışı gerçekleştirdi. Geçen yıl yüzde 34 artışla 5.2 milyar lira ciro elde eden şirket, bu yıl için yüzde 10 büyüme öngörürken, ciro hedefini ise 5.8 milyar TL olarak belirledi. Otokoç Otomotiv’in 2015 yılı performansının değerlendirildiği toplantıda konuşan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, geçen yıl 78 bin 300 yeni araç satışı ile yüzde 8’lik pazar payı elde ettiklerini, ikinci elde ise 24 bin araç satışına ulaştıklarını kaydetti. Yaptıkları hesaplamaya göre; saatte 12, günde 280 araç satış rakamına ulaştıklarını belirten Özdemir, pazarın yüzde 25 büyüdüğü 2015’te Otokoç olarak yeni araç satışında yüzde 26, ikinci elde ise yüzde 25 büyümeyi yakaladıklarını söyledi.
Otokoç Otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren Avis, Budget ve Zipcar markalarına ilişkin de bilgiler paylaşan Özdemir, Otokoç’un yurt dışı dâhil yüksek sezonda toplam 40 binin üzerinde araç parkı olduğunu kaydetti. Bu rakamın 2016’da 47 bine çıkacağını belirten Özdemir, iki şehirde 80 araç parkına ulaşan saatlik araç kiralama markası Zipcar’ın 110 araca ulaşacağını söyledi. Özdemir; Azerbaycan, Kuzey Irak, Kazakistan ve Macaristan’dan sonra 2015 yılında kuruluş işlemlerini tamamladıkları Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs yatırımlarını da faaliyete geçirerek yurt dışı operasyonlarını 6 ülkeye taşıyacaklarını ifade etti. 
Otokoç Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. M. Önder Kutman da, Türkiye’de trafik ve kasko sigortasızlığının arttığını söyledi. Kutman, kaskoda son bir yılda sigortasızlık oranının yüzde 72’den yüzde 75’e, trafik sigortasında sigortasızlığın ise yüzde 15’ten yüzde 28’e çıktığını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...