Ete şimdi de müdahale geliyor

Düzenleyen:
Ete şimdi de müdahale geliyor

Ekonomi Haberleri

Etin tavan fiyatını 32 TL ile sınırlandıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Et ve Süt Kurumu ile et ve sütte piyasaya müdahale edeceklerini de açıkladı.

Damla Peker ANKARA
Çelik, "Ekmeğin, sütün maliyeti ortada. Sütle ilgili fiyatı Süt Konseyi belirliyor. Etle ilgili fiyat da 40-50-60 lirayı bulunca bu konuda sektörle bir araya gelme gereği duyduk. Üreticiyi rahatsız etmeyecek tavan fiyatları belirledik. İthalatın çözüm olmadığı, asıl hayvan varlığının arttırılması gerektiğini değerlendirdik. Bu bir uzlaşı kararı, asla serbest piyasaya müdahale değil. Ayrıca 40 ilde ekmek 85 kuruşa satılıyor. İşletme hataları ekmek fiyatlarına yansıtılıyor. Halkın zaruri ihtiyacı olan tüketim maddelerinde bu tür hareketlere karşı duracağız. Biri çıkıyor, hiç gereği yokken fiyatı yükseltiyor. O zaman ESK piyasaya girecek" diye konuştu. Et ithalatının, ucuz et geleceği anlamına gelmediğini, piyasanın regüle edilmesinin amaçlandığını vurgulayan Bakan Çelik, "Maliyetler ortada. Bunu aşağı çekme sürecini hızlandıracağız. İthal et gelse de üreticinin maliyetinin altında satışına izin vermeyeceğiz. Bu arada TİGEM de hayvan varlığını artırmak ve damızlık üretimiyle ilgili çok yoğun çalışma içerisine girdi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...