Vakıf Katılım, Avrupa ve ABD’den fon çekecek

Düzenleyen:
Vakıf Katılım, Avrupa ve ABD’den fon çekecek

Ekonomi Haberleri

Açılışını 26 Şubat'ta gerçekleştirecek olan Vakıf Katılım, yıl sonunda 30 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Asıl hedef ise ABD ve Avrupa'ya giden Körfez fonlarını çekip 2023'te sektör lideri olmak...

aaliyet izni alan ve ilk şubesini 26 Şubat'ta açmaya hazırlanan Vakıf Katılım Bankası, ilk hedefini Körfez ülkeleri olarak belirledi. Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, ilk etapta merkez şube ve yaklaşık 120 çalışanla açılışı yapacaklarını, yıl sonunda 30 şube ile 500 çalışana ulaşacaklarını, İstanbul'un ardından Ankara, Konya, Gaziantep, Bursa, İzmir, Adana, Antalya ve Kayseri'de de ilk şubelerini açacaklarını söyledi. 26 Şubat Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen açılış öncesinde açıklamalar yapan Öztürk Oran, 2018 yılında katılım bankacılığı sektöründe yüzde 10'luk pazar payına ulaşmak ve 2023 yılında katılım bankacılığının lideri olmak gibi bir hedefleri olduğunu dile getirdi. 
Katılım bankacılığının gelişmesinin, kamu katılım bankaları ile mümkün olacağını ifade eden Oran, Kamu bankası olmamızın verdiği güven algısı hasebiyle özellikle yurt dışı fonların ülkemize kazandırılması konusunda önemli bir rol üstleneceğimize inanıyoruz. Katılım bankaları 25 yıldır faaliyette ama halen istenilen seviyeye gelemedi" dedi.
11 EYLÜL SONRASI GİBİ
Amerika ve Avrupa'da son dönemlerde gelişen İslamofobi nedeniyle Körfez fonlarının bu ülkelerde sıkıntı çekmeye başladığını dile getiren Oran, "Benzeri bir durum 11 Eylül saldırıları sonrasında yaşanmış ve ülkemize Körfez'den ciddi fon girişleri olmuştu. Şimdi de katılım bankaları aracılığıyla ciddi bir fon girişi bekliyoruz" görüşünü dile getirdi. İslami finansın, dünya genelinde oldukça ilgi gördüğünü, 2 trilyon doları aşan büyüklüğü ile göz kamaştıran bir finans modeli olduğunu ifade eden Oran, "Maalesef bu modelin ev sahipliğini şu anda Londra yapmakta. İslami finans modelinin merkezinin, Müslüman olmayan bir ülke olması düşündürücü bir durum. Türkiye'nin dünya katılım bankacılığından aldığı pay da yüzde 6 ile oldukça düşük. Burada ciddi adımlar atılması gerekiyor" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...