Kalbimizden vurulduk

Düzenleyen:
Kalbimizden vurulduk

GÜNDEM Haberleri

Ankara'nın göbeğinde, bütün devlet kurumlarının yanıbaşında teröristler bomba yüklü lüks bir otomobille askerî servis aracına saldırdı. 28 kişi şehit oldu. Kurbanların arasında çok sayıda rütbeli askerin bulunduğu tahmin ediliyor.

Başkent Ankara 5 ay sonra yine kalbinden vuruldu. Kızılay'da teröristler akşam saatlerinde bomba yüklü lüks araçla, askerî servis aracına saldırı düzenledi. Hain saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu 21 asker ve sivil şehit oldu, 45 kişi de yaralandı. Olay, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta herkesin işten çıkıp evlerine gittiği saat 18:31 sıralarında yaşandı.
Genelkurmay Hava, Kara ve Deniz Kuvvetlerinin bulunduğu alanda meydana gelen olay şöyle gelişti. Karargahlardan çıkan 6 servis aracı konvoy halinde Merasim Sokak'tan İsmet İnönü Bulvarı'na doğru hareket etti. Şoförlerin kırmızı ışıkta durduğu sırada bir lüks otomobil, öndeki iki servisi sollayarak araçların arasına daldı. Üçüncü ve dördüncü servis aracının arasında pimi çekti. Patlamanın şiddetiyle üçüncü ve dördüncü servis araçları, lojmanların duvarına çarptı. Olay yerinde büyük bir çukur açıldı. Beşinci ve altıncı servis aracı geriye döndü. Ve büyük bir faciadan dönüldü. 
Haberin duyulmasının ardından 3 dakika içinde ambulanslar bölgeye sevk edildi. Kısa sürede müdahale eden ambulans sayısı 32'ye ulaştı. Olayla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "14 hastanemizde 61 yaralımız var. Bunların büyük bir çoğunluğu hafif ve orta düzeyde yaralı. Patlamanın olduğu araçta 21 vefatımız oldu. Hastanede üç kişi vefat etti. Milletimizin başı sağolsun" dedi.
“ŞEREFSİZCE, ALÇAKÇA”
21:20'de gazetecilerin karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş şehit olanların sayısının 28'e çıktığını açıkladı. Kurtulmuş, "Vefat edenler arasında asker olduğu gibi siviller de vardı. 61 vatandaşımız da yaralı. 7 kişilik bir savcılar heyeti soruşturmaya başladı. Bütün veriler, titizlikle değerlendiriliyor. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi yok ama ortaya çıkarılacak. Bu saldırı, sadece askerî personelimize karşı değil, milletimizin tamamına karşı alçakça, haince ve şerefsizce yapılmıştır. Lanetliyorum. Sadece bunu yapanları değil, onları maşa olarak kullananları, bir takım lojistik, silah, istihbarat ve siyasal destek verenleri lanetliyorum. Bu saldırının çok iyi planlanarak yapıldığını görüyoruz" dedi.
“KINAMALARA KARNIMIZ TOK”
Uluslarası camiayı Türkiye'ye destek vermeye çağıran Kurtulmuş, "Beklediğimiz sadece kınama değil. Kuru bir takım cümlelerden Türkiye'nin tatmin olmadığını bildirmek istiyoruz. Bu olayın arkasında kimler varsa, kimlerin desteği varsa bunları ortaya çıkaracağız. Bunların hepsinin hesabını soracağız. Türkiye'yi hiç kimse terör örgütleri üzerinden terbiye etmeye, Türkiye'ye ayar vermeye kalkmasın” ifadelerini kullandı. 
BAŞBAKAN: ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Beştepe’deki Güvenlik Zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, saldırıya tepki gösterdi, ‘kararlıyız’ mesajı verdi: Türkiye Cumhuriyeti, kendi hukukunu çiğnetmeyecek ve kimden gelirse gelsin haklı davasından vazgeçmeyecektir. Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacağız. Bu menfur saldırıyı istismar ederek provokasyona yeltenecek şer odaklarına karşı yüce milletimizin engin ferasetine ve sağduyusuna güveniyorum. Uzunca bir süredir, terörün hedefi olan ve birçok badireyi daha fazla kenetlenerek aşmış milletimiz, bu saldırılar karşısında da vakar ve dayanışma içerisinde bu zor koşulların üstesinden gelecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk ve adalet çizgisinden sapmadan, terör ve şiddete prim vermeden kendi ulusal güvenliğini koruyacak, insani değerleri herkes adına savunmaya devam edecektir.
Genelkurmay Başkanlığı'dan yapılan açıklamada da "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.
Bu arada Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, bu terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

MECLİS'E  5 DAKİKA
Patlama bölgesi Genelkurmay ve Meclis'e 5 dakika mesafede bulunuyordu. Bu yüzden patlama sesi Meclis koridorlarından da duyuldu. 

PROGRAMLAR İPTAL EDİLDİ
Katliamın, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenecek güvenlik toplantısının başlayacağı saatte yapılması dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yapacağı Azerbaycan, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Brüksel ziyaretini iptal etti.

Kalbimizden vurulduk

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA:

MİSLİYLE KARŞILIK VERECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin, "Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi, her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi. Erdoğan, ikinci Ankara katliamının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:  
"Türkiye'nin, terörle mücadelesinde verdiği kayıplara yenilerinin eklenmesi, milletçe yüreğimizi yaralamakta, sabrımızı zorlamaktadır. Birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize yönelik olarak, sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir. Türkiye'nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir. Her şehidimiz ve her gazimiz, bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır.
'Toprağın eğer uğrunda ölen varsa vatan olduğu' inancı, 79 milyon vatandaşımızın kalbine, sarsılmaz bir inanç olarak adeta kazınmıştır. Terörle mücadele konusunda uzun ve acı tecrübelerle dolu bir geçmişi bulunan Türkiye, Allah'ın izniyle, bu saldırıların da üstesinden gelecektir. Gerek son saldırıda, gerekse daha önceki saldırılarla ve çatışmalarda verdiğimiz kayıplar, içimizi yaksa da mücadele azmimizi biliyor, bizi daha fazla gayret göstermeye yöneltiyor. Bir kez daha Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...