Genetik tarama gebeliği yüzde 90 artırıyor

Düzenleyen:
Genetik tarama  gebeliği  yüzde 90  artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Tekrarlayan gebelik kayıpları, ileri anne yaşı, şiddetli erkek kısırlığı ve sebebi açıklanamayan kısırlık durumlarında kullanılan yeni genetik tarama yöntemi ile tüp bebek tedavisinde sağlıklı bebek doğurma şansının iki misli arttığı bildirildi.

Amerika ile birlikte eş zamanlı olarak ülkemizde de uygulanmaya başlayan “Gelecek Nesil Genetik Tarama” (NGS) yöntemi ile belirlenen sağlıklı embriyolardan, bebek sahibi olma şansının arttığını söyleyen Tüp Bebek Üreme İmmünolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halit Fırat Erden, "NGS testinde normal sağlıklı bir embriyo bulunduğunuz zaman gebelik şansı neyse 2 kat artıyor. Gebelik şansı yüzde 90’a çıkıyor" dedi. NGS’nin kullanılmakta olan diğer tarama yöntemlerinden farkının, incelemenin çok daha detaylı yapılması olduğunu belirten Dr. Erden, “NGS yönteminde embriyolardaki  minik kromozomların transferden önce çoğaltması, renklendirilmesi daha kolaydır. Bu yöntemde çiftlerde saptanan gen düzeyindeki bazı bozukluklar, kromozom bozukluklarıyla aynı anda tanımlanıp, sağlıklı embriyolar seçilebilir” dedi. İHA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...