Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyadan Türkiye'ye destek mesajları

Düzenleyen:
Dünyadan Türkiye'ye destek mesajları

DÜNYA Haberleri

Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında dünyanın birçok ülkesinden Türkiye'ye destek mesajları geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, düzenlediği basın toplantısında Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama yaparak, "Samimi başsağlığı dileklerimizi ifade ediyoruz" dedi.

Patlamaya ilişkin haberleri takip ettiklerini belirten Toner, saldırıyı henüz üstlenen bulunmadığını gördüklerini kaydetti.

Ayrıca Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanlığı'da (Pentagon), Ankara'daki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Ankara'da yaşanan terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır" ifadesine yer verdi. 

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanlığı adına Ankara'daki bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz bu derin trajedide yaralananlarla birliktedir" yorumunu yaptı.

"Terör tehdidi ile mücadelede Türkiye ile güçlü ortaklığımızı tekrar teyit ediyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD, Ankara'da askeri personel ve sivillere yönelik terör saldırısını güçlü şekilde kınamaktadır" ifadesine yer verildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinin iletildiği açıklamada, "Terör tehdidi ile mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye ile güçlü ortaklığımızı tekrar teyit ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'da terör saldırısını kınadı

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, "Ankara'nın merkezinde ve iş çıkış saatinde" meydana gelen saldırıyı kınayarak kurbanların ailelerine taziyelerini gönderdi.

Terör saldırısının faillerinin süratle yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını dileyen Ban, "Birleşmiş Milletler bu trajik zamanda Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içindedir" ifadesini kullandı.

Angela Merkel'den Başbakan Davutoğlu'na taziye telefonu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayarak Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle taziye ve dayanışma dileklerini iletti. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Merkel, Davutoğlu'nu telefonla aradı.

Merkel, Ankara'da meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenler için "taziye ve dayanışma" dileklerini iletti.

Başbakan Davutoğlu da olayın hemen ardından Almanya Başbakanı Merkel'in güçlü açıklamaları ve Brüksel'de düzenlenecek toplantının dayanışma ifadesi olarak ertelenmesinden dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın korkunç saldırıyı kınadığı belirtildi.

Açıklamada, Fransa'nın Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğu da ifade edildi.

Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınarken hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınların baş sağlığı dileğinde bulundu.

ABD ve İngiltere büyükelçileri saldırıyı kınadı

İngiltere Büyükelçisi Moore, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum" mesajına yer verdi.

Moore, terör saldırısını "korkunç bir haber" olarak nitelerken, "Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass ise Twitter mesajında, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir" ifadelerine yer verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemini kınamaktadır

İngiltere, Ankara'da bugün meydana gelen terör saldırısını kınadığını bildirdi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond resmi Twitter adresinden, "Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırısının kurbanlarıyla birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemini kınamaktadır" diye yazdı. 

"Güçlü bir şekilde kınıyorum"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) ise Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi.  AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın ortak açıklamasında, başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu belirtildi.  Açıklamada, "AB, kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor. Türk halkı ve yetkililerinin acısını paylaşıyoruz. Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız, bu tür şiddet eylemleri ve terörizmden etkilenenlerin yanındayız" ifadesine yer verildi. 

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'den taziye mesajı

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye taziyelerini iletti. 

Roma’da Yabancı Gazeteciler Derneği’nde katıldığı bir konferansta konuşan Gentiloni, Ankara’da bu akşam saatlerinde meydana gelen saldırıya değindi.

Türk halkına taziye dileklerini ifade eden Bakan Gentiloni, "Ankara’da bugün gerçekleşen saldırıdan derin üzüntü duyuyor ve İtalya’nın Türk halkına, Türk Hükümeti’ne dayanışmasını dile getirmek istiyorum" diye konuştu.

Avrupa Birliği : Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız

Avrupa Birliği (AB), Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın ortak açıklamasında, başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu belirtildi. 

Açıklamada "AB, kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor. Türk halkı ve yetkililerinin acısını paylaşıyoruz. Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız, bu tür şiddet eylemleri ve terörizmden etkilenenlerin yanındayız" ifadesine yer verildi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla yarın yapılması planlanan Brüksel seyahatinin Ankara'daki saldırı nedeniyle iptal edildiğini ifade ederek, "Düşüncelerim kurbanlar ve ailelerinin yanında" dedi. 

AB Komisyonunun insani kriz yönetiminden sorumlu üyesi Christos Stylianides de Twitter hesabındaki açıklamasında, "Ankara'daki ölümcül saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyorum. Terör ve şiddete karşı her zamankinden daha fazla bir arada olmalıyız" ifadesini kullandı.

Katar Dışişleri Bakanlığı: Hükümetimiz, Ankara'yı hedef alan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor

Katar, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yayınlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Hükümetimiz, Ankara'yı hedef alan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor. Katar hükümeti ve halkı, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti halkı ve hükümetine başsağlığı diler, yaralılara acil şifalar diler" denildi.

Katar'ın, terörün her türlüsüne karşı duruşunun sabit olduğu belirtilen açıklamada, "Katar, güven ve istikrarını hedef alan şu terör saldırıları karşısında kardeş Türkiye'nin atacağı her adıma tam destek veriyor" ifadesine yer verildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Bu acımasız olay, terörizme karşı evrensel mücadelenin zorunluluğunu bir kez daha teyit etmektedir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, Ankara'daki patlama sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmiş olmasından derin üzüntü duyduğunu bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Aziz gardaşım" diye hitap eden İlham Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlık için korkunç bir bela haline gelen terörizmi şiddetle kınıyor, teröre karşı mücadeleyi her türlü destekliyoruz. Bu acımasız olay, terörizme karşı evrensel mücadelenin zorunluluğunu bir kez daha teyit etmektedir. Yaşanan facia nedeniyle kederinizi paylaşıyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Reynders: Terör saldırısı karşısında Türkiye'yle dayanışma içindeyiz

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi. 

Reynders, yazılı açıklamasında, düşüncelerinin kurbanlar ve yaralılarla birlikte olduğunu belirterek, ailelere başsağlığı diledi. Hem kurbanların ailelerinin hem de Türk halkının acısını paylaştığını vurgulayan Reynders, terör saldırısı karşısında Belçika'nın Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

İspanyol hükümetinden kınama

İspanyol hükümeti, Ankara'daki terör saldırısını "sert bir şekilde kınadığını" açıkladı.

Diplomatik Enfermasyon Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İspanyol hükümetinin Ankara'daki terör saldırısını sert bir şekilde kınadığı belirtilerek, "İspanyol hükümeti, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemektedir. Ve bu saldırının sorumlularının en kısa zamanda yargı karşısında hesap vereceğine güvenmektedir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca "İspanyol hükümetinin, terörizme karşı mücadelede Türkiye hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduğu, bu mücadelede iki ülke işbirliğindeki kararlılığın aynı şekilde devam ettiği" vurgulandı.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati: Ankara'da meydana gelen korkunç saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadı.

Bushati, sosyal paylaşım sitesindeki resmi hesabında yaptığı açıklamada, "Arnavutluk olarak Ankara'da meydana gelen korkunç saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dualarımız hayatını kaybedenler ve aileleriyle birliktedir" ifadelerine yer verdi. 

Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga, saldırıyı kınadı
Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Jahjaga, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek "Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türkiye halkına başsağlığı diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığı: Türkiye'deki saldırıların haberini derin şok içinde aldık. Bu aşağılık eylemi kınıyoruz

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ankara'daki terör saldırısı kınanırken, ''Türkiye'deki saldırıların haberini derin şok içinde aldık. Bu aşağılık eylemi kınıyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Ölü ve yaralı sayısındaki artışın endişe içinde takip edildiği belirten açıklamada şunlar kaydedildi:

"Terör hiçbir şeye cevap olamaz. Böyle bir eylem hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Bu zor anlarda yas tutan ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.'' 

Avusturya Başbakanı Faymann'dan kınama

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Faymann, yaptığı açıklamada, Brüksel'de yarın başlaması planlanan AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nın terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplantıya katılmayı iptal etmesini anlayışla karşıladığını kaydeden Başbakan Faymann, "Ankara'daki bombalı saldırı karşısında şoktayım" ifadelerini kullandı.

Werner Faymann, sığınmacı akınıyla başa çıkılabilmesi amacıyla somut önlemlerin ele alınmasının planladığını zirve için hızla yeni bir tarih kararlaştırılacağını da sözlerine ekledi.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi: Başkentte meydana gelen terör saldırısından dolayı derin üzüntü duyduk

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan Hadi, mesajında, başkentte meydana gelen terör saldırısından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek saldırıda hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhuriyeti halkı ve devletine başsağlığı diledi. 

Yemen'in Aden kentinde bugün meydana gelen intihar saldırısında yaşamını yitirenler olduğuna dikkati çeken Hadi, Türkiye ve Yemen'in güvenlik ve istikrarı hedef alan bu tür terör olaylarına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Saldırıların terörle mücadeleyi durdurmayacağını ifade eden Hadi, terörü yenerek karanlığı sona erdireceklerini kaydetti.

İran'dan kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, yayımladığı mesajda, "Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Çipras'tan Davutoğlu'na taziye telefonu

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Çipras'ın, terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını söylediği kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ve Başbakan Yatsenyuk saldırıyı kınadı

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk, Ankara’daki terör saldırısını kınayarak, Türkiye’nin yanında oldukları mesajını verdi. 

Poroşenko, sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada, Ankara’daki terör saldırısından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ukrayna Türkiye ile beraberdir” ifadesini kullandı. 

Yatsenyuk ise hükümeti ve Ukrayna halkı adına, terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

Yunanistan ve Romanya'dan kınama 

 Yunanistan ve Romanya Dışişleri Bakanlıkları, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı. 
Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, çirkin terör saldırısını mümkün olan en şiddetli şekilde lanetledikleri belirtildi.

Açıklamada, "Ankara patlamasında hayatını kaybeden komşularımızın yasını tutuyoruz" ifadesine yer verildi. 

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Yorgo Gennimatas da Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras'ı telefonla arayarak, saldırıyı kınadı ve Yunan halkı adına hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti. 

Romanya Dışişleri Bakanlığı da resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını kınadı. 
Açıklamada, bu zor dönemde Türk halkıyla dayanışma içinde olunduğu vurgulanarak, "Terörizmin her biçimiyle mücadelede Türk yetkililerin çabalarını destekliyoruz" görüşüne yer verildi. 

Kuveyt ve Bahreyn'den kınama

Kuveyt, Bahreyn, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yer alan habere göre, Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı yollayarak, masumların hayatını kaybetmesine neden olan, ülkenin güvenlik ve istikrarını hedef alan Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısı kınanarak, Bahreyn'in Türkiye'nin yanında olduğu vurgulandı.

Mısır'da İhvan'ın siyasi kolu HAP Dışilişkiler Komitesi Başkanı Abdulmevcud ed-Derdiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimin yaptığı ya da kime yapıldığına bakılmaksızın terörün her çeşidine karşı olduklarını söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği da yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak, "Özelde Türkiye'nin, genelde ise Arap ve İslam ülkelerinin güvenlik ve istikrarına kasteden eller, bölgede çatışmaların köklenmesini, savaş fitillerinin ateşlenmesini hedefliyor" ifadesini kullandı. 

Karadaği, İslam ümmetine, bazı rejimlerin uyguladığı zorbalık ve baskı nedeniyle ümmeti vuran terör ve radikalizme karşı savaşında Türkiye'ye destek olma çağrısında bulundu.

Avusturya Başbakanı Faymann, "Ankara'daki bombalı saldırı karşısında şoktayım"

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, yaptığı açıklamada, Brüksel'de yarın başlaması planlanan AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nın terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, toplantıya iptal etmesini anlayışla karşıladığını belirten Faymann, "Ankara'daki bombalı saldırı karşısında şoktayım" dedi. 
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari de yayımladığı mesajda, "Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" görüşünü paylaştı. 

Terörle mücadelede iş birliğinde kararlılık 

İspanyol hükümeti de yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı sert şekilde kınadı.

Açıklamada, İspanyol hükümetinin, terörizme karşı mücadelede Türkiye hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduğu, bu mücadelede iki ülke iş birliğindeki kararlılığın aynı şekilde devam ettiği vurgulandı. 

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite'den kınama

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını uluslararası toplumla kınadıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında Grybauskaite, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti. Grybauskaite, mesajında, "Uluslararası toplumla birlikte acımasızca yapılan terörü kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Letonya Dışişleri Bakanı Edgards Rinkevics da saldırıyı şiddetle kınayarak, "Yaralılara şifa ve Türk halkına derin başsağlığını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Arjantin, Ankara'daki terör saldırısını kınadı

Arjantin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da sivil ve askerler birçok kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan acımasız terör saldırısının sert bir şekilde kınandığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...