Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Suriye'de uçuşa yasak bölge tartışılabilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'de uçuşa yasak bölge tartışılabilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Merkel, Suriye’de uçuşa yasak bölgesi oluşturulması konusunda, "İyi niyet göstergesi olabilir ve yapılan görüşmeler sırasında tartışılabilir" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasının iyi niyet göstergesi olabileceğini ve bunun devam eden görüşmeler sırasında tartışılabileceğini söyledi.

Merkel, Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena ile görüştü.

Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Merkel, geçen hafta Münih’te yapılan görüşmelerin ardından Suriye’de abluka altında bulunan bazı şehirlere yardımların girmesine olanak sağlandığını belirtti.

"Ancak özellikle sığınmacıların bulunduğu Halep ile Azez arasındaki bölgede askeri saldırıların azaldığını görmüyoruz. Burada Esed rejiminin ve Rusya’nın da saldırılarını görüyoruz” diyen Merkel, bu durumun geçen yılın aralık ayında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) kabul edilen kararın ruhuyla örtüşmediğini kaydetti.

Merkel, bundan dolayı, Esed rejimi ve onu destekleyenler ile DAEŞ’le mücadele eden koalisyon arasında bir anlaşma yapılabileceğini dile getirerek, bu anlaşmada, bombardıman yapılmaması, sivillerin baskı altında kalmaması ve ölümlerin yaşanmaması yönünde taahhütte bulunularak bir nevi uçuşa yasak bölgenin oluşturulabileceğini kaydetti.

“Bu iyi niyet göstergesi olabilir ve yapılan görüşmeler sırasında tartışılabilir” ifadesini kullanan Merkel, Halep’ten Türkiye sınırına kadar olan bölgede kimsenin ölmemesinin ve başka insanların buradan kaçmak zorunda kalmamasının, çok sayıda insanı rahatlatabileceğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...