BM Suriye'ye yardım ulaştıracak konvoylarının yola çıktığını duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM Suriye'ye yardım ulaştıracak konvoylarının yola çıktığını duyurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Suriye'de 100 binden fazla kişiye temel insani yardım malzemesi ulaştıracak konvoyların yola çıktığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye'de 100 binden fazla kişiye temel insani yardım malzemesi ulaştıracak konvoyların yola çıktığını söyledi.

Dujarric, düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de Mudamiye, Madaya, Zebadani, Şam kırsalı, Fua, İdlib ve Kefraya bölgelerine insani yardım ulaştırma çalışmasının başladığını kaydetti.

Toplamda 100 binden fazla kişiye gıda, ilaç, sağlık ve hijyen malzemesi ulaştırması beklenen yardım konvoylarının hareket halinde olduğunu dile getiren Stephane Dujarric, konvoyların hedeflerine varmalarının ardından daha detaylı açıklama yapacaklarını belirtti.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Münih'teki toplantısında varılan anlaşma ve daha önce alınan BM Güvenlik Konseyi kararlarında Suriye'de tüm noktalara insani yardım ulaşımının temin edilmesi isteniyordu.

BM rakamlarına göre, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelerde yaklaşık yarım milyon insan yaşıyor. Bunların büyük kısmı rejim tarafından abluka altında tutulurken, terör örgütü DAEŞ ile diğer silahlı grupların da bazı kentlere kuşatma uyguladığı belirtiliyor.

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, dün yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye rejiminin, her nerede olursa olsun tüm Suriyelilere BM'nin insani yardımlarını ulaştırmasına izin verme görevi olduğu net. Yarın bunu test edeceğiz ve bu konu hakkında daha fazla konuşma fırsatı oluşacak" ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...