Başbakan Davutoğlu: Saldırgan PYD-YPG üyesidir

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu: Saldırgan PYD-YPG üyesidir

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırıyı "Türkiye'deki terör örgütleriyle Suriye'den sızan YPG örgütleri yapmıştır." dedi. Davutoğlu ayrıca "İntihar bombacılarının YPG ve PYD bağlantısı kesinleşmiştir. Gece boyunca süren çalışmlarımızda 9 kişi gözaltına alınmıştır." dedi

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Tarihin zor aşamalarında silahlı kuvvetlerimizin bu zor dönemlerde nasıl bir kahramanlık gösterdikleri herkesçe malumdur. Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de silahlı kuvvetlerimize, asker ve sivil memurlarımıza yönelik olmuştur. Bu saldırı sonrasında dün Cumhurbaşkanımızla konuyu değerlendirdik. Gece boyu istihbarat bilgilerini topladık.

YPG GERÇEKLEŞTİRDİ

Genelkurmay Başkanımız, Milli Savunma Bakanımız, Adalet Bakanımız'la toplantı gerçekleştirdik. Saldırı tümüyle aydınlanmış durumdadır. Elde ettiğimiz veriler ışığında kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki terör örgütü mensuplarıyla, Suriye'den sızan YPG mensubu biri gerçekleştirmiştir. Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye, Haseke bölgesinden giriş yapmıştır. Saldırının doğrudan YPG'yle irtibatı ortaya konmuştur. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir. Bu soruşturmada unsurlar tek tek ortaya çıkarılıp adalete temsil edilecektir.

YPG, PYD ve bölücü terör örgütünün Türkiye'deki unsurlarıyla organize bir suç işledikleri artık kesinleşmiş bulunmaktadır. Bütün network, bütün suçlular, haince, alçakça gerçekleştiren, bu saldırıya doğrudan veya doğrudan katkıda bulunan kim varsa hepsi yakalacak, hak ettikleri cezayı bulacaktır. Aziz milletimize her zaman yaptığımız çağrıyı tekrarlıyoruz. Yanıbaşımızda Suriye ve Irak, kuzeyde Ukrayna, Yemen, Libya'da merkezi otorite ülke topraklarını kontrol edemez durumdadır. Bunun getirdiği riskler vardır.

MECLİS'İN TERÖRE KARŞI BİRLEŞMESİ TAKDİRE ŞAYAN

Bu ülkenin birliğini bütünlüğünü korumak bu ateş çemberinin içinde varlığını sürdürmesi gerekir. Burada milletimizin bitmez, tükenmez inancı ve kendisine olan özgüveni önemlidir. Şu ana kadar milletimizin devletine duyduğu güven sarsılmamıştır, sarsılmayacaktır. 23 Temmuz'dan bu yana yürütülen operasyonlarda büyük fedakarlıklar yaparak, şehitler vererek bu ülkenin zor coğrafyada istikrarını korumayı gaye edinilmiştir. Bu dönemde silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik birimlerimizin gayeleri yanında siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşların teröre karşı birleşmesi gerekir. Kaynağı ne olursa olsun, piyonu kim olursa olsun terör karşısında omuz omuza vermeliyiz. Dün meclis'imizin çalışmalarını sürdürmüş olaması takdiri şayan bir gelişmedir. Terör odaklarının temel hedefi Türkiye'de sosyal, siyasi hayatı dumura uğratmaktır. TBMM milletin kendisine tevdi ettiği görevi yerine getirmek üzere oturumlara ara vermeyecektir.

TBMM'nin açık tutulmasını, çalışmalarına devam etmesini sağlayan siyasi partilere teşekkürü borç buluyorum. İşte istediğimiz tablo budur. Biz buradayız, bu topraklardayız, ebediyyen bu topraklarda kalacağız deme gücünü göstermiştir. Bundan sonra da beklediğimiz budur. TBMM bu şekilde faaliyetlerini sürdürürken ortak bir deklarasyon yayınlarken bir siyasi partinin tutumunu şiddetle kınıyorum. Akşam evine dönmekte olan insanlara yapılan saldırıyı kınamayanların vicdandan bahsetme hakları yoktur.

PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR DİYENLERİN ÖNÜNÜ BELGE KONULACAK

Dün gece bir çok hükümet ve devlet başkanlarından taziye mesajı aldım, kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Merkel, toplantıları iptal ettiklerini açıkladılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Hala YPG'yi terör örgütü olarak görmemeyi direnen ülkelere dönük ülkelere sesleniyorum. Bizim için artık zaten bilinen bir konu olan bu hususun umut ederiz ki bazı müttefik ülkelere ve uluslararasına bu gerçeği bu saldırı göstermiş olsun.

Bu bilgiler başta 5 ülkeye olmak üzere bütün ülkelere dağıtılacak, YPG terör örgütü değildir diyenlere belgelerle ortaya konacak. Burada herkesten dayanışma bekliyoruz. Müttefiklerimizden dayanışmayı görmek bizim en temel hakkımız ve en temel beklentilerimizdir. Amalı, belkili açıklamalar bizi tatmin etmedi, etmiyor, etmeyecektir. Bu terör grubu iyidir, işimize yarıyor diyen bir yaklaşımı objektiflikle, siyasi basiretle ilgisi yoktur. YPG'yi demokratik bir unsur gibi masaya davet etmek isteyenlere buradan sesleniyorum. Nasıl DEAŞ, El Kaide masaya oturamazsa terör örgütü YPG masaya oturamaz. Eğer oturacak olursa, katil rejimle birlikte yer alabilir. Suriye halkının temsilcisi olma niteliği yoktur. YPG'nin dünkü saldırısıyla bölücü terör örgütü PKK ile birlikte Türkiye'ye düşman oludğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Türkiye'ye düşman olan bu terör örgütü karşısında ülkelerin tutumunu netleştirmesini bekliyoruz. Onları doğrudan veya dolaylı destekleyenler Türkiye ile dost olamaz. Nihayet uluslararası basın organlarında, sanki olayın askeri boyutu varmış gibi bir yaklaşımla, sanki bu terör örgütünün askeri mücadelenin parçasıymış gibi gösteren yaklaşımları da lanetliyorum. Bir kez daha aziz milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütün şerefli mensuplarına taziyelerimi iletiyorum. Türkiye bir bütündür. 78 milyon bu zorluğu aşacak kudrete sahiptir. Biz bu ülkeyi birliğiyle, bütünlüğüyle gelecek nesillere şerefle tevdi bırakma görevinde asla tereddüt göstermeyeceğiz. Sayın Genelkurmay Başkanımız da hatırlattı. Terör örgütünü bu faaliyetinden de bağımsız olarak operasyonlarımız devam ediyor. Dün bu çerçevede Haftanin kampına hava kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu. 60-70 civarında terör unsuru, isimleri bizde mahfuzdur bu anlamda etkisiz hale getirilmiştir. Sorumluları tespit edildikten sonra Türkiye dışında kaynağı olan kişilere bu bedel ödetilecektir. Bu bedelin ne olacağı, nasıl olacağı bizde mahfuzdur. Bu hain unsurlara, dış güçlerin piyaonlarına karşı tereddüt göstermeden en şiddetli şekilde mukabelede bulunalacaktır.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...