Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ/PDY soruşturmasında 9 emniyet mensubu için gözaltı kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ/PDY soruşturmasında 9 emniyet mensubu için gözaltı kararı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sakarya, Ankara, Siirt ve İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 2009-2013 yıllarında usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla 9 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Sakarya merkezli, Ankara, Siirt ve İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı operasyon kapsamında, 2009-2013 döneminde usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla 9 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Başsavcılık koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 2009-2013 yıllarında, 17-25 Aralık öncesini kapsayan dönemde, gerçekte herhangi bir terör ya da organize suç örgütü bağlantısı bulunmayan, aralarında siyasetçiler, bürokratlar, cumhuriyet savcısı, emniyet görevlileri, belediye başkanları, kamu personeli, iş adamları ile gazetecilerin olduğu 108 kişinin usulsüz dinlendiğinin tespit edildiği bildirildi.

Tespit ve araştırmalar neticesinde Sakarya merkezli Ankara, İzmir ve Siirt'te eş zamanlı operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, "Operasyon kapsamında TCK'nın 309'uncu, 314'üncü, 316'ncı ve 327'nci maddelerinde belirtilen suçları işledikleri iddiasıyla, suç tarihlerini kapsayan dönemde emniyet müdürü, istihbarat şube müdürü, emniyet amiri ve polis memuru olarak görev yapan 9 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...