Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray'ın düşüşü durdurulamıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Galatasaray'ın düşüşü durdurulamıyor

SPOR Haberleri  / AA

Süper Lig'de 24. haftayı 3-3'lük Medipol Başakşehir beraberliği ile kapatan sarı-kırmızılı ekip, son 7 maçından sadece 2 galibiyet çıkarabildi.

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftayı Medipol Başakehir'e karşı 3-3'lük beraberlikle tamamlayan Galatasaray'da kötü gidiş tüm hızıyla sürüyor.

Üst üste alınan başarısız sonuçlarla büyük moral bozukluğu yaşayan ve teknik direktör belirsizliği devam eden sarı-kırmızılı ekibin ligdeki performansı, beklentilerin çok altında kaldı.

Geride kalan 4 sezonda 3 şampiyonluk yaşayan, ulusal organizasyonlarda Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'nın son şampiyonu konumunda bulunan Galatasaray, beklenen çıkışını gösteremedi. Ligde oynadığı 24 maçta 38 puan toplayan sarı-kırmızılılar, 56 puanlı lider Fenerbahçe'nin 18 puan gerisinde 5. sırada yer aldı.

Son 7 maçta 2 galibiyet

Süper Lig'e aldığı sonuçlarla adeta havlu atan sarı-kırmızılı ekip, sezonun ikinci yarısında sahaya çıktığı 7 maçından yalnızca 2'sini kazanabildi.

Son 7 maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan Galatasaray, bu müsabakalarda 13 puan yitirdi.

Deplasmanda galibiyeti unuttu

Bu sezon özellikle rakip sahalarda oynadığı maçlarda sonuca gitmekte büyük sıkıntı yaşayan Galatasaray, son 8 deplasman maçını kazanamadı. Galatasaray son 8 deplasman müsabakasından 5 yenilgi ve 3 beraberlik aldı.

Son 5 sezonun en kötüsü

Galatasaray'ın ligde topladığı 38 puan, 24. haftalar itibarıyla son 5 sezonun en kötüsü durumunda.

Sarı-kırmızılı ekip, elde ettiği 38 puanla, 3 puanlı sistemin başlamasının ardından tarihinin en başarısız dönemini yaşadığı 2010-2011 sezonunu geçebildi.

UEFA'nın cezası infaz edilebilecek mi?

Sarı-kırmızılı ekibin ortaya koyduğu başarısız performans, UEFA'nın finansal fair play kuralları çerçevesinde verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının infaz edilip edilemeyeceği şüphesini de beraberinde getirdi.

Cezanın infaz edilebilmesi için öncelikle Avrupa kupalarına katılım hakkı elde edilmesi gerekirken bu durumun başarılamaması durumunda Galatasaray'ın cezası 2017-2018 sezonuna uzayacak.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının dışında kalan sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanabilmesi için ligi ilk 4 içinde tamamlamak ya da Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak zorunda. Ziraat Türkiye Kupası'nı ligin ilk 4 sırasındaki ekiplerden birinin kazanması halinde ise Süper Lig'de beşinci olan takım Avrupa hakkı elde edecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...