Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna Rusya'nın elindeki milletvekilinin sağlık durumundan endişeli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna Rusya'nın elindeki milletvekilinin sağlık durumundan endişeli

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya’da bulunduğu cezaevinde açlık grevine başlayan Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko’nun sağlık durumunun iyi olmadığı belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maryana Betsa, Rusya’da bulunduğu cezaevinde açlık grevine başlayan Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko’nun sağlık durumunun iyi olmadığını belirterek, Rusya’dan Savçenko’nın bir an önce serbest bırakmasını istediklerini söyledi.

Ukrinform haber ajansının haberine göre Betsa, Ukrayna’nın Rostov-On-Don Başkonsolosu Anatoliy Moskalenko’nun, Savçenko ile cezaevinde görüştüğünü bildirdi.

"Savçenko'nun sağlık durumundan endişe duyuyoruz"

Savçenko’nun 18 Aralık 2015'ten bu yana açlık grevine, 3 Mart’tan bu yana ise susuz açlık grevine başladığını hatırlatan Betsa, Savçenko’nun sağlık durumunun kötü olduğunu ve bu durumdan son derece endişe duyduklarını vurguladı.

Ukrayna’nın 5 Mart’ta Rusya’ya, Savçenko’nun sağlık durumunu kontrol etmek üzere Ukraynalı doktorlara izin verilmesi hususunda nota gönderdiğini anımsatan Betsa, şu ana kadar bu konuda Rusya’dan herhangi bir cevap gelmediğini kaydetti.

“Bu uydurma suçlamalarla oluşturulmuş siyasi amaçlı rezalet bir durumdur"

Betsa, Rusya’ya bu hususta baskı yapmaya devam ettiklerini aktararak, “Bu uydurma suçlamalarla oluşturulmuş siyasi amaçlı rezalet bir durumdur. Bir kez daha yasa dışı uydurma suçlamalarla siyasi tutuklu olan Savçenko’nun serbest bırakılması için Rusya’ya başvuruyoruz” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...