Afrika'nın "değişmeyen" liderleri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Afrika'nın "değişmeyen" liderleri

DÜNYA Haberleri  / AA

İktidarda uzun yıllar kalan liderleriyle uluslararası toplumunun demokrasi ve iyi yönetim konusunda eleştirdiği Afrika kıtasında bazı isimler koltuğundan vazgeçmiyor.

Uluslararası toplumunun demokrasi ve iyi yönetim konusunda eleştirdiği Afrika kıtasında bazı isimler uzun yıllardır ülke yönetimini kimseye bırakmıyor.

Ekvator Ginesi'nde 73 yaşındaki Devlet Başkanı Theodoro Obiang Nguema ve Angola Devlet Başkanı Eduardo Dos Santos 36 yıldır iktidardaki güçlerini koruyor.

Kamerun'da 34 yıldır görevde olan 82 yaşındaki Devlet Başkanı Paul Biya, yeniden seçildiği 1997, 2004 ve 2011 seçimlerinin şeffaf ortamda düzenlenmediği iddia edilse de liderliğini bu zamana kadar korumayı başardı.

Uganda'da 31 yıldır iktidarı yürüten 71 yaşındaki Yoweri Museveni geçen ay düzenlenen ve usulsüzlükler yapıldığı öne sürülen devlet başkanı oylamasında yeniden seçildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...