CHP'li Oran'dan öğrenciler için yasa teklifi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
CHP'li Oran'dan öğrenciler için yasa teklifi

Politika Haberleri  / AA

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yurt çapında şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinden öğrencilerin 50 indirimli, 60 yaş üzeri yurttaşların da ücretsiz yararlanması için yasa teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yurt çapında şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinden öğrencilerin pasoya gerek kalmadan kimliklerini göstererek yüzde 50 indirimli, 60 yaş ve üzeri yurttaşların ise ücretsiz yararlanmasını öngören kanun teklifi verdi. TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifine ilişkin yazılı açıklama yapan Oran, teklifin yasalaşması durumunda, bundan 14,3 milyon kişinin yararlanacağını belirtti. Bir kentteki üniversite öğrencisinin memleketine gittiğinde okulunun bulunduğu kentin pasosunu kullanamamasının ailelere ekstra yük getirdiğini ifade eden Oran, "Yaşlı vatandaşlarımız da bunca yıl çalışıp emeğini vermiş. Artık emekliliklerinde rahat etme zamanları geldi. Hiç olmazsa eşini dostunu gidip rahatça görebilsin" dedi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...