Suriye'deki anlaşma 10 günde 339 kez ihlal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'deki anlaşma 10 günde 339 kez ihlal edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 10 gün içinde 339 ihlalin tespit edildiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı'ndan (SNHR) yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının 10. günü olan 7 Mart tarihinde 27 ihlalin gerçekleştiği, anlaşmanın 10 gün içinde 339 ihlal edildiği bildirildi.

Söz konusu ihlallerden 12'sinin hükümet güçlerince düzenlenen saldırılar, 15'inin ise hükümet ile YPG güçlerince yapılan gözaltı ve alıkoymalar şeklinde gerçekleştiği kaydedilen raporda söz konusu saldırıların Şam, Şam kırsalı, Hama, Humus ve Lazikiye'de, gözaltı ve alıkoymaların ise Şam, Şam kırsalı, Lazkiye, Hama, Tarsus, Humus ve Afrin'de yaşandığı aktarıldı.

Muhalif gruplara mensup 3 kişinin dün rejim güçleri tarafından öldürüldüğüne işaret edilen raporda, bu son verilerle birlikte anlaşmanın başladığı günden bu yana aralarında sivillerinde bulunduğu 67 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...