Sahte evrakla bankayı 3.5 milyon TL dolandırdılar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sahte evrakla bankayı 3.5 milyon TL dolandırdılar

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kocaeli’de bir banka şubesine sahte evrak vererek bankayı 3 buçuk milyon TL dolandıran çete yakalandı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren bir banka şubesini sahte evrak ile 3 buçuk milyon TL dolandıran çete yakalandı. Alınan bilgiye göre, içerisinde bankanın eski çalışanlarının da bulunduğu 12 kişilik çete, banka şubesine sahte vekaletname belgesi sunarak bir müşterinin hesabında bulunan 3 buçuk milyon TL’yi çekti. Vekaletname belgesinin sahte olduğunun anlaşılması üzerine banka yetkilileri polise giderek şikayetçi oldu. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri şikayet üzerine konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı.

ÇETENİN İÇERİSİNDE BANKANIN ESKİ ÇALIŞANLARI DA VAR
Olayla ilgili delilleri toplayarak dolandırıcılık çetesinin kimliklerinin tek tek tespit eden Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 12 kişilik çetenin içerisinden 3 kişinin bankanın eski çalışanı olduğunu belirledi. Konuyla alakalı olarak Kocaeli, İstanbul ve Sakarya illerinde eş zamanlı operasyon yapan polis ekipleri, bankayı dolandırarak 3 buçuk milyon TL çalan 12 zanlıyı gözaltına aldı. Yakalanan şahıslar Kocaeli’ye getirilirken, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...