Sığınmacıların Makedonya ve Sırbistan'a girişlerine izin verilmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sığınmacıların Makedonya ve Sırbistan'a girişlerine izin verilmiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Konseyi Başkanı Tusk'un "Batı Balkanlar'daki rotadan geçişler artık kapanmıştır" açıklamasının ardından bugün sığınmacıların Makedonya ve Sırbistan'a girişlerine izin verilmediği gözlendi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un Brüksel'deki Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından yaptığı "Batı Balkanlardaki rotadan geçişler artık kapanmıştır" açıklamasının ardından bugün bu rota üzerindeki Makedonya ve Sırbistan'da sınırların sığınmacılara kapalı olduğu gözlendi.

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kamptaki sığınmacı sayısı 15 bine yaklaşırken, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İdomeni Koordinatörü Babar Baloch, kamptaki mevcut durumda herhangi bir iyileşme olmadığını, hatta her geçen gün daha kötüye gittiğini ifade etti.

Makedonya sınırının dün sabahtan beri kapalı olduğunu söyleyen Baloch, "Hiçbir sığınmacı Makedonya'ya giriş yapmadı. Ne zamana kadar kapalı tutulacağına dair bilgimiz yok. Çok fazla belirsizlik mevcut" dedi.

Baloch, Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'ne de değinerek, yaklaşık 3 milyon sığınmacı barındıran Türkiye'ye maddi destek verilmesi kararından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Makedonya'nın Yunanistan sınırındaki Gevgeli kasabasında ise durum sakin.

BMMYK Gevgeli Koordinatörü Barbara Colzi, sınırın dün sabahtan itibaren geçişlere kapalı tutulduğunu anımsatarak, Gevgeli'den Sırbistan sınırındaki Tabanovce'ye son olarak dün sabah 437 sığınmacının götürüldüğünü aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...